Ağlayan kayalar!

Buz tutan "Ağlayan Kayalar" eşsiz güzellikteki Pülümür Vadisi'nin incisi oldu

Haberler 25.01.2021 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelinin Pülümür Vadisinde sürekli su damlad için halk arasnda Alayan Kayalar olarak bilinen doal oluum, ar souklarn etkisiyle buzla kapland.

Munzur, Mercan, Sülvüs ve Hel dalar arasnda kurulu sakl cennet Tunceli, sahip olduu doal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile yln her dönemi doaseverlerin ilgisini çekiyor.

Zengin floras, yaban hayat varl ve biyolojik çeitliliiyle büyük öneme sahip olan kentte, Tunceli-Erzincan kara yolu üzerindeki Hlbe Köprüsü yaknlarnda bulunan ve sürekli su damlad için halk arasnda Alayan Kayalar olarak adlandrlan doal oluum, scaklklarnn sfrn altna dümesi ile dondu. Buzla kaplanan kayalar, mee ormanlaryla kapl Pülümür Vadisinin incisi oldu.

Yaklak 2 metre uzunluunda buz sarktlarnn olutuu kayalar, u sralar çevre il ve ilçelerden çok sayda doa ve fotoraf tutkununun çekim alan oldu.

KIIN 7-8 METRE UZUNLUUNDA BUZ SARKITLARI OLUUYOR

Yöre sakinlerinden Cengiz Göçmen, Tuncelinin her mevsim doasyla göz kamatrdn belirtti.

Kentte hava scaklklarnn dümesi ile Alayan Kayalarn buzla kaplandn belirten Göçmen, öyle konutu:

K mevsimi bu corafyada her ne kadar hayat olumsuz etkiliyor olsa da güzellikleri de beraberinde getiriyor. Alayan Kayalar her yl bu zamanlarda souk hava nedeniyle buz tutuyor. Biz de vaktimiz oldukça buray ziyaret edip keyifli vakit geçiriyoruz. Baz zamanlarda da uzunluu 7 ya da 8 metreye ulaan buz sarktlar oluabiliyor.

Göçmen, buz tutan kayalarn her mevsim farkl bir güzellie büründüünü ve mutlaka görülmesi gereken yerlerin banda geldiini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git