Ahlat’taki öğretmenlere yönelik konferans

Bitlis’in Ahlat ilçesinde görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine yönelik konferans verildi.

Haberler 03.04.2019 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Din Öretimi Genel Müdürlüü tarafndan din kültürü ve ahlak bilgisi öretmenlerinin mesleki bilgi, beceri, tutum ve deerler alanndaki geliimlerine katk salamak amacyla hazrlanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öretmen Geliim Program çerçevesinde Ahlatta görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öretmenlerine yönelik konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansta Bitlis Eren Üniversitesi Genel Sekreteri Öretim Görevlisi Muhammed Zahid Kulda, öretmenlere Öretmenlere ve Yeni Nesillere Örnek Tekil Edecek Ülkemizin Din Eitimine, lm, Tarih ve Kültürel Mirasna Katkda Bulunan Bilim nsanlarnn ve Öncü ahsiyetlerin Hayatlarnn ncelenmesi konulu konferans verdi.

ÖRETMENLERE YÖNELK

Konumasna, eitimde öncü ahsiyetlerden Mahir zin Bir eitim sisteminin kalitesi, eitimcinin kalitesini geçemez sözü ile balayan Kulda, din eitiminde temel kriterin adanm öretmen olmak olduunu ifade etti. Öretim Görevlisi Muhammed Zahid Kulda, Asr- Saadetten Musab bin Umeyr, yakn tarihimizden Nurettin Topçu, Mahir z gibi eitimin kanaat önderlerini örnek göstererek din eitimcisinin sahip olmas gereken özelliklere dikkat çekti. Kulda, Bir din eitimcisi, bata adanmlk ruhuna sahip olmak üzere sürekli kendisini yenileyen, dünya dillerini konuabilen, mazeret tanmayan, örencisiyle iletiimi kesmeyen, eitimde aidiyet duygusu tayan, ihlas ve samimiyet sahibi bir öretmen olma bilinciyle hareket etmeli diye konutu.

Kulda, yöneltilen sorular da cevaplayarak konumasn bitirdi.

Program sonunda Ahlat lçe Milli Eitim Müdürü Mutluk Özden, ksa bir teekkür konumas yaparak, Bitlis Eren Üniversitesi Genel Sekreteri Öretim Görevlisi Muhammed Zahid Kuldaa tutkara tekniiyle yaplm tablo hediye etti.

Ana Sayfaya Git