Akademik yıla start

Batman Üniversitesi’nin yeni akademik yılı açılış töreni, Batı Raman Kampüsü Rektörlük Binası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Haberler 25.09.2021 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Üniversitesinin yeni akademik yl açl töreni, Bat Raman Kampüsü Rektörlük Binas Konferans Salonunda gerçekletirildi.

Programa; Batman Valisi Hulusi ahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. dris Demir, zmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Batman Barosu Bakan Erkan enses, akademisyenler ve örenciler katld.

Programda bir konuma yapan Vali ahin, üniversitenin kurulu sanclarn atlattn, özellikle akademik anlamda büyük admlar attn belirttii Batman Üniversitesine imknlar dhilinde destek olacaklarn söyledi.

Vali ahin, Üniversitenin akademik anlamda büyük admlar atmas beni mutlu klyor. Henüz rektör hocamzn bir yln tamamlamamasna ramen üniversiteye salad büyük katklar da görmemek mümkün deil. Sadece akademik kalite deil ayrca akademik bilimlerin art da kendisi ile beraber oldu. Bir sene içerisinde üniversitemize iki fakültemiz eklendi ve ikisi de çok önemli fakülteler. Bunlar da heyecanla ve mutlulukla karlyoruz. dedi.

KALTEL BR ÖRETM KADROMUZ VAR

Batman Üniversitesine katk sunmak için bir nefer olarak hazr olduklarn belirten ahin, konumasna öyle devam etti:

mknlarmz ölçüsünde bir nefer olarak Batman Üniversitesine hizmet etmeye hazrz. Özellikle akademik kalite noktasnda üniversitemiz çok güzel çalyor. Üniversite örencilerinin her eyden önce iyi bir eitime ihtiyaç duyuyorlar. yi bir eitim kalitesi ile anca bu üniversite isim yapabilir. Bunun için de her eyimiz var. Kaliteli bir öretim kadromuz var. mknlarmz var. Üniversitemize ve sizlere destek olmaya biz de herkes de hazr.

Ardndan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. dris Demir ise göreve geldii günden bu yana üniversitede yaptklar ve yapmay planladklar çalmalara ilikin bir sunum yapt.

Batman Üniversitesinin 2021-2022 akademik yl açl töreni gerçekletirildi

12 BN 428 KAYITLI ÖRENCMZ VAR

Üniversitenin 2007 tarihinde kurulduunu anmsatan Rektör Demir, Toplam 5 yerlekeden faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Merkez yerlekemiz ve içerisinde bulunan birimlerimiz, Bat Raman yerlekemiz, Hasankeyf, Kozluk, Sason ve açlmas planlanan Gercü yerlekemizde proje kapsamnda onay beklenmektedir. Bu çerçevede akademik birimlerimiz, lisansüstü eitim enstitümüz, yüksekokul ve meslek yüksekokullarmzla 457 akademik, 3 yabanc uyruklu 300 idari personelimiz ile toplam 992 personelimiz ile 12 bin 428 kaytl örencimiz var. Bu çerçevede yabanc uyruklu örenci saymz 227dir. Mezun ettiimiz örenci saymz 23 bin 616, mezun olan yabanc uyruklu saymz ise 105tir. dedi.

Daha sonra zmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran tarafndan verilen ilk dersle akademik yln açl yapld.

Ana Sayfaya Git