Akran zorbalığı

Bağlar İlçe Belediyesi Solin Çocuk ve Aile Merkezinde 'Akran Zorbalığı' eğitim çalışması başlatıldı.

Haberler 07.01.2018 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi Kadn ve Aile Hizmetleri Müdürlüüne bal Solin çok Amaçl çocuk ve Aile Merkezinde çocuklara Akran Zorbal eitimi veriliyor. Solinli çocuklara eitim veren Sosyal Hizmet Uzman Esra pek, eitimin 7 oturum boyunca iki ayr grup eklinde her hafta Cuma günleri yaplacan belirtti. Eitim çalmasna ilikin de bilgi veren pek, günümüzde okul ça çocuk ve gençler arasnda zorba davranlarn yaygn bir biçimde görüldüünü vurgulad.

AKRAN ZORBALII

Bu durumun okula devam edememe, özgüven kayb ve sosyal beceri eksikliine neden olduunu ifade eden pek, Hedef grubu oluturan çocuklarn akran zorbal konusunda yeterli bilince sahip olmamas önleminin alnmamas bu sorunun görmezden gelinerek karlanmas bu çalmann yaplmasna zemin hazrlamtr dedi.

çOCUKLAR çN

Eitim çalmasnn amacna ilikinde bilgi veren pek, çocuklarda grup bilincini oluturma, gruba katlmn salama olumlu davran beceri gelitirme, benlik saygsn oluturma, çocuklarn güçlü yönlerinin kefi ve vurgulanmas, eitlii vurgulama, benlik ve beceri geliimi, çocuklarda yaratc düünmeyi gelitirme, çocuklarn merakl olabilmelerini salamak, hayal gücünü zenginletirmek, çocuklarn çocuk haklar konusunda bilinçlendirmedir diye konutu.

Grup odakl sosyal hizmet sürecinin yaplandrlm grup eklinde 7 oturum boyunca iki ayr grup olarak her hafta Cuma günleri 8 ve 12 ya aralndaki çocuklarla yapld belirtildi.

Ana Sayfaya Git