Almanya’dan diploma fırsatı

Türkiye’deki tüm üniversitelerden 4 yıllık lisans eğitimi alan her öğrenci, Almanya’da belirlenen bölümlerden göreceği 1 yıllık eğitimin ardından tüm Avrupa ülkelerinde geçerli sayılan diplomanın sahibi olabilecek.

Haberler 04.12.2019 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Berlin International University ve Bahçeehir Üniversitesi (BAU) ortaklnda hayata geçirilen Dual Up sistemi sayesinde, lisans eitiminden mezun olan örenciler, AB snrlar içerisinde kabul gören bir diplomaya sahip olabilecek. Türkiyedeki tüm üniversitelerin örencilerine açk olacak olan program için en fazla 2 yl önce mezun olmak art aranmakta. Bahçeehir Üniversitesinde eitim gören örencilere ise hiçbir koul aranmazken yüzde 25 burs hakkyla okuyabilecekler.

Programn tantm ise BAU Rektörü Prof. Dr. irin Karadeniz ve Berlin International Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hans-Dieter Klingemann tarafndan düzenlenen bir basn toplants ile yapld.

1 YILLIK ETMLE ALMANYADA 4 YILLIK LSANS DPLOMASI

Lansman öncesi bu program ile örencilere Avrupa kaplarnn açlacan ifade eden Prof. Dr. irin Karadeniz üniversite bünyesinde Dual Upun avantajlarndan bahsetti. irin Karadeniz ayrca açklamalarna u ekilde devam etti; Bu ibirliine göre 3 fakülte ve 8 bölümden mezun olan örencilerimiz Berlin International Üniversitesinde bir yl daha okuyarak uluslararas ikinci bir diploma almaya hak kazanyorlar. Öncelikle mezun olmas gerekiyor ve mezun olduktan sonra iki yl içerisinde bavuru yapabiliyorlar. Biz zaten öretim programlar arasndaki denklii oluturduk bireysel olarak bavurduu zaman biz zaten onlarn okuyacaklar dersleri ve tüm süreçlerini batan tanmlam olduk. Orann da kabul artlarn geçtikten sonra 1 yl okuyarak Almanyada 4 yllk eitime karlk gelen bir diplomay daha almaya hak kazanacak. Bu diploma ile beraber ayrca 18 ay Almanyada dolaysyla AB ülkelerinde çalma ve oturma haklarna da otomatik sahip olunuyor.

PROGRAMIN ÖRENCLERE AVANTAJLARI

Öncelikle BAU ile olan anlamadan dolay mutluluk duyduklarn ifade eden Prof. Dr. Hans-Dieter Klingemann programn örenciler için avantajlarna deindi. Hans-Dieter Klingemann program öncesi örencilerin nasl ilerlemesi gerektii noktasndan danmanlarndan ve okullardan yardm alarak eitimlerini ekillendirebileceklerini söyleyerek, Programn örenciler için birçok avantaj var. lk olarak aldklar üniversite diplomasnn üzerine bir de yurt dndan alnan baka bir lisans diplomas koyuyorlar. kincisi özellikle yurt dnda yüksek lisans yapmay düünen örenciler için bir hazrlk aamas olmas adna iyi bir zemin oluturacak ve örenciler kendilerinin hazr olup olmadn anlayabilecekler. Ayrca Berlin gibi bir yerde 18 ay boyunca yaama frsat kazanarak birçok deneyim elde edebilirler. Tabi ki de program asla basit deil çok fazla çalmak gerekiyor. Fakat yine de bir sorun ile karlatklar zaman örnein, Türk örenciler her zaman muhatap olabilecekler kendi dillerinden birisiyle görüüp sorunlarn çözebilirler. Herkesin bu frsat deerlendirip deneyimlerini arttrmasn diliyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git