Anneler okulda çocuklarıyla kitap okuyor

Şırnak'ta Gazi Paşa İlk ve Ortaokulunda farkındalık yaratmak amacıyla anneler haftanın iki günü geldikleri okulda çocuklarıyla kitap okuma etkinliğine katılıyor.

Haberler 06.11.2019 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta Gazi Paa lk ve Ortaokuluna gelen anneler, çocuklaryla kitap okuyor.

Gazi Paa lk ve Ortaokulunda kitap okuma alkanl kazandrmak amacyla bir süre önce hayata geçirilen Benim annem de okuyor proje kapsamnda örenci ve velilerin birlikte kitap okuduu program 3 yldr baaryla sürüyor.

Türkçe Öretmeni Aye Em, haftann iki günü son ders saatinde okulda buluturduu örenci ve annelerinin beraber kitap okumasn salyor.

Gazi Paa lkokulu ve Ortaokulu Müdürü Sddk Öel, yapt açklamada, farkndalk yaratmak için balattklar programn 3 yldr baaryla sürdüünü vurgulayarak, Amacmz, kitap okuma alkanln örencilerimizin ailesine indirgemek. nallah bunu önce kendi okulumuzun örencileriyle baarp daha sonra dier ailelere de ulamay hedefliyoruz. dedi.

Öretmen Aye Em de okuldaki kitap okuma etkinliine anneleri de kattklarn söyledi.

Projenin amacnn, örencilere kitap okuma alkanl kazandrmak olduunu vurgulayan Em, Projeye anneleri de dahil ederek hem annelerin kiisel geliimini hem de çocuklarmza okuma alkanl kazandrm olacaz. Böylece anneler çocuklarn geliimini takip edebilecek. 25 anne haftann iki günü okula gelip çocuklaryla kitap okuyor. ifadelerini kulland.

- Örenciler mutlu

Annelerden Elif Sevgi Bilge ise çocua okumay sevdirmek için öncelikle ebeveynlerin kitap okumas gerektiini belirterek, Birlikte kitap okursak hem çocuumuza örnek olmu oluruz hem de onu okumayla tevik etmi oluruz. dedi.

7. snf örencisi Eda Nur Bilge de annesiyle kitap okuma etkinliine katld için mutlu olduunu aktararak, Annem ile kitap okuduumdan beri öz güvenim artt. Derslerimde daha baarl olmaya baladm. diye konutu.

Ana Sayfaya Git