AÖF sınav telaşı başladı

Diyarbakır’da Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencilerinin bahar dönemi vize telaşı başladı.

Haberler 15.04.2018 - 01:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda AÖF örencilerinin bahar dönemi vize snavlar balad. Örenciler dün ve bugün dört oturum eklinde düzenlenen snavlarda ter dökecek. Örenciler, sabahn erken saatlerinden itibaren snava girecekleri okullarn yolu tuttu. Baz örenciler erkenden gelip okul bahçesinde ders çalmay tercih ederken çocuu olan örenciler ise snav saatini çocuklaryla birlikte okul bahçesinde turlayarak bekledi.

SINAV TELAI

Snava bu dönem hazrlanamadn belirten erife Parlak, Pek bir ey beklemiyorum. Daha önce girdiim deneyimlerden yola çkarak bakacam artk. Pek bir beklentim yok açkças. Sabah buras öleden sonra kampüse kadar gideceim. Mesafe baya bir uzak. Neden böyle onu hiç anlam deilim. çünkü yarn da öleden sonra üniversiteye gideceim. Niye sabah buras öleden sonra oras onu pek anlam deilim? Keke olmasayd. Zaten çok zorlatryorlar bari u yol ksmn zorlatrmasalard dedi.

L DIINDAN GELEN

Snav sadece ehir merkezinde yapld için ilçeden gelen Neval Bilim, Hani ilçesinden geliyorum. Her gün bir saat yol çekip buraya kadar geliyorum. lçemizde snava girsek bizim açmzdan daha iyi. Senede 4 defa geliyorum Cumartesi ve Pazar günleri. Bir de iki oturum oluyor sabahn köründe kalkp gelmek zorunda kalyorum. Pek çalamadm bu snava. Sadece çkm snav sorularna çaltm için anca yapabileceim kadar yapacam diye konutu.

Açköretim Fakültesi Tarih Bölümü örencisi olan Ferhat Pekta ise unlar söyledi:

çaltk, geldik bakalm sorular nasl olacak? Yanl sorularn dorular götürmesi çok kötü bir ey. Daha önce Açköretim Fakültesi snavlarnda böyle bir ey yoktu. uan 4 yanl 1 doruyu götürmekte. Bunun düzeltilmesini istiyoruz. Daha önce üniversiteye giri snavlarnda bu oluyordu. Bu sistem sanrm bir iki yldr gelmi yetkililerden bunun düzeltilmesini istiyoruz. Dier örencilere de baarlar diliyorum.

Ana Sayfaya Git