BİLSEM sonuçları açıklandı, taban puanlar belli oldu!

Özel yetenekli olduğu belirlenen öğrencilere eğitim veren BİLSEM için sınav sonuçları erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan veriye göre yaklaşık 800 bin öğrencinin değerlendirmeye tabi tutulduğu BİLSEM sınav sonuçları kurumun resmi internet sitesinden sorgulanabilecek. İşte, BİLSEM sınav sonuçları sonrası öğrenci velilerinin merak ettiği taban puanlar

Haberler 20.04.2019 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yetenekli örencilere eitim verilen BLSEM snav için sonuç sorgulama ekran eriime açld. Yatlarna göre daha hzl örenen ve yaratclk, liderlik kapasitesine sahip olan örencilerin eitilecei BLSEM snav sonuçlar, Milli Eitim Bakanlnn resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabilecek. Peki, BLSEM snav sonuçlar sonrasnda hangi aamalar kaydedilebilecek? te, o konu hakknda baz bilgiler

YAKLAIK 800 BN ÖRENC TANILAMA SÜRECNE DAHL OLDU

MEB Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, 2002de Türkiyede sadece 17 BLSEM bulunduunu belirterek öyle konutu:

Bugün itibaryla Türkiye genelinde 139 BLSEM var. BLSEMlerin saysnn artrlmas örencilerin eriebilirlii açsndan önemli. çünkü çocuumuz kendi okulundaki derslerinin ardndan gidecei için BLSEMin kendine mümkün olduunca yakn bir konumda olmas gerekiyor. BLSEMler u an bütün illerimizde ve büyük ilçelerimizde var. Örnein, stanbulda 13 BLSEM bulunuyor. Bu sayy daha da artrmamz, stanbulda, büyük ehirlerimizde bütün ilçelerimize BLSEMleri açmamz lazm. zmirde, Adanada, Ankarada artryoruz. Önemli olan eriebilirlii mümkün klmak.

139 BLSEMde 43 bin örencimiz var. Bu say gelecek yl daha da artm olacak. çünkü bu sene tanlama sürecine dahil olan örenci saymz dört kat artt. Yaklak 800 bin örenci tanlama sürecine dahil oldu. Örenci saymzn artmasn biz de istiyoruz ve ona göre BLSEMleri yaygnlatryoruz. Havuzumuzu daha kaliteli ve daha farkl projelerde kullanlabilir hale getiriyoruz.

BLSEM SONUçLARI çN TIKLAYINIZ

TABAN PUANLAR BELL OLDU

2019-2020 eitim öretim ylnda bilim ve sanat merkezlerimizde eitim alacak 1, 2 ve 3. snf örencilerine yönelik tablet bilgisayar uygulamas 19 Ocak -14 Nisan 2019 tarihleri arasnda gerçekletirilmitir. Yetenek alanlarna ve snf düzeylerine göre bireysel incelemeye hak kazanan örenciler için belirlenen taban puanlar aada belirtilmitir. Grup tarama uygulamasnda 1. snflara 60, 2 ve 3. snflara 70 soru sorulmu olup her doru cevap 10 puan olarak hesaplanmtr.

Snf Düzeyi Genel Zihinsel Yetenek Alan Resim Yetenek Alan Müzik Yetenek Alan

1.snflar 370 350 350

2.snflar 440 430 430

3.snflar 470 460 460

BREYSEL DEERLENDRME NE ZAMAN YAPILACAK?

Bireysel deerlendirme snavlar için randevular, 24 Nisan-3 Mays tarihlerinde verilecek. Bireysel deerlendirmeler, 13 Mays-2 Austos tarih aralnda gerçekletirilecek.

ÖZEL YETENEKL BREY KMLERE DENR?

Yatlarna göre daha hzl örenen; yaratclk, sanat, liderlie ilikin kapasitede önde olan, özel akademik yetenee sahip, soyut fikirleri anlayabilen, ilgi alanlarnda bamsz hareket etmeyi seven ve yüksek düzeyde performans gösteren birey, özel yetenekli olarak tanmlanr.

Doutan getirilen farkl yetenekler ve örenme kapasitelerinin mümkün olan en küçük yata farkedilmesi, sahip olunan yetenek ve genel zihinsel örenme kapasitesine uygun eitim imkanlarnn sunulmas toplumlar için büyük önem tamaktadr.

Ülkemizde GENEL ZHNSEL, GÖRSEL SANATLAR ve MÜZK alanlarnda Özel Yetenekli olarak belirlenen ve yetenek alanlarnda Özel Eitime htiyaç duyan çocuklarmza yönelik eitim hizmeti BLM ve SANAT MERKEZLER ile sunulmaktadr.

BLSEM NEDR?

BLSEM, örgün eitim kurumlarna devam eden;

Genel Zihinsel,

Görsel Sanatlar

veya Müzik

yetenek alanlarnda özel yetenekli olan örencilere, yeteneklerini gelitirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarn salamak amacyla destek eitim hizmeti vermek üzere açlan, MLL ETM BAKANLII Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüüne bal Özel Eitim Kurumlardr.

TRAZ BAVURULARI 5 GÜN çNDE ALINACAK

Tablet bilgisayar ile yaplan grup tarama uygulama sonucuna ilikin itirazlar, 22-26 Nisan tarih aralnda http://esinav.meb.gov.tr adresinden yaplacak.

Genel Müdürlüe ulaan itirazlar deerlendirildikten sonra yine ayn sistem üzerinden veliye bilgilendirme yaplacak.

Ana Sayfaya Git