Beslenme ipuçları

“Sömestir tatili; kışın en soğuk ve bulaşıcı hastalıkların en yaygın dönemine denk geldiği için çocuklarımızın bu dönemde, besleyiciliği yüksek gıdalar ile beslenmesine dikkat etmeliyiz” diyen Beslenme ve Diyet Uzm. Dyt. Sinem Usuk, açıkladı.

Haberler 21.01.2020 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarmz hastalklardan korumak için, mevsim meyvelerinden günde 1 veya 2 porsiyon yemelerine dikkat etmeliyiz. Nar, bu mevsimin en kymetli meyvelerinden biridir. 5 yemek ka kadar ayklanm nar; mükemmel bir vitamin ve mineral deposu, adeta bir hastalk savardr. çocuklara ara öünlerinde; 3 kak yourdun üzerine, 5 kak kadar nar ekleyerek lezzetli ve besleyici bir ara öün hazrlayabilirsiniz. Böylelikle abur cubur isteklerinin de dütüünü göreceksiniz.

Valizinizde attrmalklara yer açn

Seyahat plannz var ise; salkl attrmalklar da önceden planlamanz, çocuklarnzn tatil döneminde arttn gözlemlediiniz besin tüketme ihtiyaçlarna, doru karlk vermenizi salar. Aksi takdirde, çocuunuzun besleyici içerii neredeyse yok diyebileceimiz attrmalklarla dolu bir gün geçirmesi kaçnlmaz. Bunun için valizinizde kuruyemi (ceviz, badem, fndk gibi) ve kuru meyvelere de ufak da olsa yer açabilirsiniz. Bu sayede, günün en azndan bir attrmalk öününde, salkl bir seçeneiniz olacaktr.

Her gün 3 avuç sebze, 2 avuç meyve!

Tatil de olsa, ailecek günde; 5 porsiyon sebze ve meyve tüketme hedefinizin olduunu, çocuklarnza hatrlatn. Bunu her gün 3 avuç kadar sebze, 2 avuç kadar meyve tüketmeliyiz eklinde somutlatrabilirsiniz. Bu dönemde; ev dnda geçirilen süreler artacandan, günün en azndan bir öünü, darda olduunuz zamana denk gelecektir. Restoran seçimlerini, çocuunuzun yeterli protein ve sebze yiyebilecei yerlerden yana kullanmanz önemli. Izgara köfte/tavuk/et/balk yannda, çocuunuzun sevdii sebzelerle hazrlanm bir salata sipari edebilirsiniz. Ayrca daha önce bahsettiim; meyve ve kuru yemilerle destekleyeceiniz bir ara öün sayesinde, çocuunuzun ana öündeki itahn normal seviyelerde tutabilirsiniz.

te salkl attrmalk tarifi!

Bu dönemde hem iyi vakit geçirmek, hem de çocuunuzda salkl beslenme alkanlklar oluturmak adna çocuunuzla birlikte evde salkl attrmalk hazrlama etkinlii yapabilirsiniz. Bunun için u tarifi deneyebilirsiniz:

* 1 paket en az yüzde 70 kakao içeren çikolata

* Kuru çilek (ya da istediiniz herhangi bir kuru meyve)

çikolatay benmari usulü eritin (Bu aamay yetikinler yapmal). Ardndan erimi çikolataya kuru çilekleri tek tek daldrarak çileklerin bir bölümünü çikolata ile kaplayn. çikolataya batrlm çilekleri, tek tek yal frn kadnn üzerine dizin ve buzdolabna alarak çikolatann bir süre donmasn bekleyin. Ara öünlerde salk ve afiyetle tüketeceiniz attrmalklarnz hazr!

Ana Sayfaya Git