Bilgisayarı öğreniyorlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocukların bilgisayar donanımlarını daha iyi öğrenmesi ve güvenli internet kullanımını sağlamak için bilgisayar atölyesi oluşturdu. 10-14 yaş arası çocukların eğitim gördüğü atölyeden 400 çocuk faydalanıyor.

Haberler 23.03.2017 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, çocuklarn bilgisayar ile güvenli internet kullanmas amacyla Sümerpark Ortak Yaam Alannda bilgisayar atölyesi açt. Atölyeden 400 çocuk faydalanyor. Bilgisayar atölyesinde, hafta içi 5 gün 4,5,6,7 ve 8 snfta örenim gören 10-14 ya aras çocuklara eitim veriliyor. çocuklarn eitim durumu göz önünde bulundurularak sabah ve öleden sonra çocuklara bilgisayar ve güvenli internet kullanmnn öretildii atölye, haziran ayna kadar devam edecek.

Program öreniyorlar

Atölyede çocuklara, bilgisayarn donanmlar, en doru ve yararl ekilde amacna uygun kullanma, aratrmaya sevk etme, bilgiye en ksa yolda nasl ulalaca ve arama motorlarnn etkin kullanm hakknda bilgiler öretiliyor. çocuklarn bilgisayar bamlln azaltmak amacyla 10ar kiilik her gruba 1 saat eitim verilirken, çocuklara, temel bilgisayar eitiminin ardndan photoshop, Microsoft Office programlar konularnda derslerde veriliyor.

Ana Sayfaya Git