Görüş Bildir

Bilgisayarı öğreniyorlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocukların bilgisayar donanımlarını daha iyi öğrenmesi ve güvenli internet kullanımını sağlamak için bilgisayar atölyesi oluşturdu. 10-14 yaş arası çocukların eğitim gördüğü atölyeden 400 çocuk faydalanıyor.

Bilgisayarı öğreniyorlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocukların bilgisayar ile güvenli internet kullanması amacıyla Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bilgisayar atölyesi açtı. Atölyeden 400 çocuk faydalanıyor. Bilgisayar atölyesinde, hafta içi 5 gün 4,5,6,7 ve 8 sınıfta öğrenim gören 10-14 yaş arası çocuklara eğitim veriliyor. Çocukların eğitim durumu göz önünde bulundurularak sabah ve öğleden sonra çocuklara bilgisayar ve güvenli internet kullanımının öğretildiği atölye, haziran ayına kadar devam edecek.

Program öğreniyorlar

Atölyede çocuklara, bilgisayarın donanımları, en doğru ve yararlı şekilde amacına uygun kullanma, araştırmaya sevk etme, bilgiye en kısa yolda nasıl ulaşılacağı ve arama motorlarının etkin kullanımı hakkında bilgiler öğretiliyor. Çocukların bilgisayar bağımlılığını azaltmak amacıyla 10’ar kişilik her gruba 1 saat eğitim verilirken, çocuklara, temel bilgisayar eğitiminin ardından photoshop, Microsoft Office programları konularında derslerde veriliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi