Bitlis'te üniversite öğrencileri ara tatilde köy okulunu onardı

Kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki köye giden üniversite öğrencileri, kırılan kapı pencerelerini onardıkları, camlarını yeniledikleri, boyadıkları okulda, sınıfları da yıkayıp dezenfekte ederek yeni döneme hazır hale getirdi.

Haberler 23.11.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitliste Gençlik ve Spor Bakanl Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüüne bal Bitlis Erkek Yurdunda kalan örenciler, ara tatilde gönüllü olarak bir köy okulunu yeniledi.

Üniversite örencilerinin akademik geliimlerine katk salamak amacyla balatlan Kredi ve Yurtlar Akademisi Gönüllülük Faaliyetleri kapsamnda Bitlisteki bir köy okulu yeni çehresine kavutu.

Merkeze 45 kilometre uzaklktaki Düz köyüne giden üniversite örencileri, teknisyen ve yurt idarecileri, köy okulunun krlan kap ve pencerelerini onard, camlarn deitirdi.

Snflar boyayan, soba borusu ve kovalarn da yenileyen, tahrip olan yerleri onaran örenciler, 3 günlük çalmayla okulu yeni döneme hazr hale getirdi.

Yurt yöneticileri de atl durumdaki hurdalarla yaptklar minyatür kaleleri, okulun bahçesine yerletirdi.

Örenciler, çalmalarn tamamlanmasnn ardndan kardelerinin daha hijyen ortamda eitim görmesi amacyla snflar ykayarak dezenfekte etti.

Bitlis Gençlik Merkezi gönüllüleri de geri dönüüm çalmalar kapsamnda snavlarn ardndan topladklar kalem, kalem tra ve silgileri, örencilerin masasna brakt.

çOK GÜZEL BR ETKNLK OLDU

Yurt eitim sorumlusu ve faaliyet koordinatörü Cihat Duygu, AA muhabirine, Gençlik ve Spor Bakanlnn talimatlar ve gönüllülük faaliyetleri kapsamnda üniversite örencileriyle Düz köyündeki okulda çalma yaptklarn söyledi.

Amaçlarnn üniversite gençleriyle köylerde okuyan çocuklarn eitimine destek sunmak olduunu ifade eden Duygu, öyle konutu:

Okulda tadilat yaptk ve snflar boyadk. Gençlerimizin duyarlln takdir ediyoruz. Etkinlie gençlerimizin çok fazla ilgisi oldu. Onlarn gönüllü olarak bu faaliyetlere katlmas bizi mutlu ediyor. Önceden okula gelerek eksikliklerini tespit ettik. Camlarnn krk olduunu gördük ve bunlar deitirdik. Okulun kap kollarn ve pencere kollarn deitirdik. Yeni soba borular aldk. Yurdumuzda atl malzemelerden minyatür kaleler yaparak okulun bahçesine braktk. Snavlardan toplanan krtasiye malzemelerini örencilerimize hediye olarak getirdik. Bu da geri dönmüümün en güzel örnei. çok güzel bir etkinlik oldu.

Duygu, ara tatilde örencilerle okulu yeni döneme hazrladklarn belirterek, Gençlerimiz, çocuklarn gönlüne dokunmak için ellerinden geleni yapyorlar. Bundan sonra da ara ara okullarmzn bakm ve onarmn yapacaz. Küçük çocuklarn gönüllerine dokunup yüzlerinde tebessüm olmaya çalacaz. Yurt idaresi olarak bu tarz etkinliklerin çoalmasn ve gençlerimizin gönüllülük kapsamnda bu etkinliklere katlmasn istiyoruz. Gençlerimizin yapc yaklamlar bizi mutlu ediyor. dedi.

KENDM çOK MUTLU HSSETTM

Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Güvenlik Bölümü örencisi Ahmet Kavut ise bu tür etkinliklere katlmann mutluluunu yaadn dile getirdi.

Okul çevresine çam aac diktiklerini, okuldaki eksikleri giderdiklerini anlatan Kavut, Örencilerin daha iyi artlarda eitim görmesi için urayoruz. Yurt yönetimi çok güzel bir organizasyon düzenledi. Arkadalarmzla düünmeden katldk. Böyle sosyal projelerin içinde bulunmak hem bizim hem de ülkemiz için güzel bir ey. çocuklarn mutlu olacan biliyoruz. diye konutu.

Örencilerden Yusufcan Krn ise köydeki çocuklar için güzel bir ortam hazrladklarn ifade ederek, Bunlar yapmak çok güzel bir duygu. Kendimi çok mutlu hissetim. Bu çalmay yapmak gönül ii. yi ki buradayz. Emek harcayan ve destek veren herkese teekkür ederim. ifadesini kulland.

Snf öretmeni Behzat Alabalk da okula yaptklar çalmadan dolay yurt yönetimi ve örencilere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git