Biz Anadoluyuz

"Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında, Diyarbakır'dan havayolu ile Çanakkale'ye giden öğrenciler uçakta hep bir ağızdan Çanakkale Türküsü söyledi.

Haberler 13.10.2017 - 07:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan yürütülen, Biz Anadoluyuz Projesi kapsamnda Diyarbakrda eitim gören 182 kz örenci, çanakkaleye götürülmek üzere bu sabah Diyarbakr Havalimanndan uurland.

BZ ANADOLUYUZ PROJES

çileri Bakanlnca 180 günlük eylem plan kapsamnda hayata geçirilen, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 ya ve alt 50 bin katlmcnn ülkenin farkl illerini ziyaret edecei projeden Diyarbakrdaki 6 bin 500 örenci yararlanacak.

Bu kapsamda 182 kz örenciden oluan ilk kafile Diyarbakr Havalimannda düzenlenen törenle çanakkaledeki tarihi ve kültürel mekanlar gezmek amacyla yola çkt.

UURLAMA TÖREN YAPILDI

Havaalannda düzenlenen uurlama törenide Vali Vekili Helvac, proje hakknda detayl bilgi verirken, çileri Bakanlnn Biz Anadoluyuz Projesi kapsamnda Türkiyenin deiik illerinden örencileri stanbul ve çanakkaleye geziye gönderme program bulunduunu söyledi.

çANAKELE TARH YERLER

lk grubun 182 kz örenciden olutuunu ifade eden Helvac, öyle konutu: Ekim ay itibaryla 910 örencimizi çanakkaleye göndereceiz. 6 bin 500 örencimizi gönderene kadar projemiz devam edecek. Gezi ile çocuklarmzn hem Anadolunun dier kentlerindeki gençlerle bulumalar salanacak hem de kültürümüzün temel talarnn yer ald çanakkale, stanbul gibi önemli kentlerimizi gezme frsat bulacak. Devletimiz, bütün kurum ve kurulularn destekleriyle çocuklarmz gönderiyor. Hepsi adna hayrl uurlu olmasn diliyorum.

UçAKTA HEDYELER VERLD

Geziye katlacak örencilere, üzerinde Biz Anadoluyuz yazl apka, tiört ve çanta hediye edildi. Uçaa binen örencilerin heyecanlandklar dikkat çekti. çou örenci ilk kez uçaa binmenin heyecann yaarken, ilk kez denizi gören örenciler büyük mutluluk yaad.

çok merak ettikleri, bir gün görebilmeyi umutla bekledikleri çanakkaleye gidecek olmann sevincini yaayan örenciler seyahatleri boyunca öretmenleri ile çanakkale Türküsünü seslendirdi. Kahramanlk destannn yazld çanakkaleye gitmenin gurunu yaayan örenciler kendilerine bu imkan salayan yetkililere teekkür etti.

çANAKEYE GÖRMEK HAYALMD

Geziye Dicle ilçesinden katlan 8. snf örencisi Serap Aydn, hayatnda ilk defa uçaa bindiini söyledi. Geziye katld için çok mutlu olduunu ifade eden Aydn, çanakkalede dedelerimiz can verdi, ehit oldu. çanakkaleyi görmek hayalimdi, büyüyünce gitmek istiyordum ama imdi nasip oldu. dedi.

Sekizinci snf örencisi erna Aydn da projede ve gezinin düzenlenmesinde emei geçen herkese teekkür ettiini dile getirdi. Benim bir akrabam da orada ehit olmu. nallah onun da mezarn görme ansm olur. diyen Aydn, çok mutlu olduunu söyledi.

ÖRENCLERN DUYGULARI

Geziye katlan örencilerden ehit Ömer Yaman Ortaokulunda okuyan Safiye Dündar, çanakkaleye gittii için çok mutlu olduunu belirterek ehitlii ziyaret etmenin kendileri için onur olduunu söyledi. Kulp ilçesindeki Atatürk lköretim Okulu örencisi Aleyna Akdeniz de etkinlii düzenleyenlere teekkür ederek ehitleri anmann kendileri için büyük bir gurur olduunu vurgulad.

Diyarbakrdaki törene, Vali Yardmcs Tuba Koal, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Halit Açar ile okul müdürleri ve örenciler katld. Türküler eliinde geçen yolculuun ardndan örenciler çanakkalede çiçeklerle karland.

Ana Sayfaya Git