Biz Anadoluyuz

"Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında, Diyarbakır'dan havayolu ile Çanakkale'ye giden öğrenciler uçakta hep bir ağızdan Çanakkale Türküsü söyledi.

Biz Anadoluyuz

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen, 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında Diyarbakır'da eğitim gören 182 kız öğrenci, Çanakkale'ye götürülmek üzere bu sabah Diyarbakır Havalimanı'ndan uğurlandı.

BİZ ANADOLUYUZ PROJESİ

İçişleri Bakanlığınca 180 günlük eylem planı kapsamında hayata geçirilen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin katılımcının ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği projeden Diyarbakır'daki 6 bin 500 öğrenci yararlanacak.

Bu kapsamda 182 kız öğrenciden oluşan ilk kafile Diyarbakır Havalimanı'nda düzenlenen törenle Çanakkale'deki tarihi ve kültürel mekanları gezmek amacıyla yola çıktı.

UĞURLAMA TÖRENİ YAPILDI

Havaalanında düzenlenen uğurlama törenide Vali Vekili Helvacı, proje hakkında detaylı bilgi verirken, İçişleri Bakanlığı'nın 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında Türkiye'nin değişik illerinden öğrencileri İstanbul ve Çanakkale'ye geziye gönderme programı bulunduğunu söyledi.

ÇANAKELE TARİHİ YERLERİ

İlk grubun 182 kız öğrenciden oluştuğunu ifade eden Helvacı, şöyle konuştu: "Ekim ayı itibarıyla 910 öğrencimizi Çanakkale'ye göndereceğiz. 6 bin 500 öğrencimizi gönderene kadar projemiz devam edecek. Gezi ile çocuklarımızın hem Anadolu'nun diğer kentlerindeki gençlerle buluşmaları sağlanacak hem de kültürümüzün temel taşlarının yer aldığı Çanakkale, İstanbul gibi önemli kentlerimizi gezme fırsatı bulacak. Devletimiz, bütün kurum ve kuruluşların destekleriyle çocuklarımızı gönderiyor. Hepsi adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

UÇAK'TA HEDİYELER VERİLDİ

Geziye katılacak öğrencilere, üzerinde "Biz Anadoluyuz" yazılı şapka, tişört ve çanta hediye edildi. Uçağa binen öğrencilerin heyecanlandıkları dikkat çekti. Çoğu öğrenci ilk kez uçağa binmenin heyecanını yaşarken, ilk kez denizi gören öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

Çok merak ettikleri, bir gün görebilmeyi umutla bekledikleri Çanakkale'ye gidecek olmanın sevincini yaşayan öğrenciler seyahatleri boyunca öğretmenleri ile Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi. Kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale'ye gitmenin gurunu yaşayan öğrenciler kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti.

ÇANAKEYE GÖRMEK HAYALİMDİ

Geziye Dicle ilçesinden katılan 8. sınıf öğrencisi Serap Aydın, hayatında ilk defa uçağa bindiğini söyledi. Geziye katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Aydın, "Çanakkale'de dedelerimiz can verdi, şehit oldu. Çanakkale'yi görmek hayalimdi, büyüyünce gitmek istiyordum ama şimdi nasip oldu." dedi.

Sekizinci sınıf öğrencisi Şerna Aydın da projede ve gezinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirdi. "Benim bir akrabam da orada şehit olmuş. İnşallah onun da mezarını görme şansım olur." diyen Aydın, çok mutlu olduğunu söyledi.

ÖĞRENCİLERİN DUYGULARI

Geziye katılan öğrencilerden Şehit Ömer Yaman Ortaokulu'nda okuyan Safiye Dündar, Çanakkale'ye gittiği için çok mutlu olduğunu belirterek şehitliği ziyaret etmenin kendileri için onur olduğunu söyledi. Kulp ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Aleyna Akdeniz de etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek şehitleri anmanın kendileri için büyük bir gurur olduğunu vurguladı.

Diyarbakır'daki törene, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Türküler eşliğinde geçen yolculuğun ardından öğrenciler Çanakkale'de çiçeklerle karşılandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz