Biz bu davanın Selahaddinleriyiz

Dünya Alimler Birliği ve Filistin Alimler Birliği tarafından ilan edilen ve bu yıl 25 Şubat-4 Mart tarihleri arasına tekabül eden Dünya Kudüs Haftası dolayısıyla birçok siyasi parti, sendika, STK ve gruplar; toplantı, etkinlik ve yaptığı basın açıklamalarıyla Kudüs davasını gündemde tutmaya devam ediyor.

Haberler 03.03.2022 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Dicle Üniversitesinde bir araya gelen Bilge Gençlik Kulübü örencileri, genç kitlelere seslenerek beklenilen Selahaddinlerin Kudüs davasn omuzlayan gençler olmas gerektiini söyledi.

Yaplan basn açklamasn Bilge Gençlik Kulübü üyelerinden Ömer Bahatr okudu.

Kudüsün tarihsel süreciyle beraber gelinen noktada Mescid-i Aksann siyonist çetelerin esareti altnda olduunu belirten Bahatr, Kudüs peygamberlerden slam ümmetine kalan bir mirasdr. Kudüsün esaretten kurtulma davas ümmetin ortak davasdr. Kudüs; ümmeti izzete götürecek, vahdeti salayacak, ümmetin en edit dümann zillete mahkm edecek en önemli davalardan biridir. Kudüse sahip çkmak, gündeme getirmek ve kurtuluu için çalmak bütün Müslümanlara farzdr. Kudüs ümmetin, Müslüman halklarn namus davas hükmündedir. dedi.

O yakara Selahaddin olmak için hazrlanmalyz

Bugün bu davann Selahaddinleri bizleriz ve Kudüs davasnn tüm sorumluluklarn omuzlarmzda hissetmeliyiz diyen Bahatr, konumasna öyle devam etti:

Ey genç kardeim! Kudüs seni bekliyor. Mescid-i Aksa seni bekliyor. lk kblemiz katil siyonistlerin tasallutu altnda inliyor. Kardelerimiz Kudüsü savunmak, Müslümanlarn izzetini ayakta tutmak adna canlar feda ederken bizler bu kutlu dava için neler yapyoruz? Hazrlann ey Selahaddinin torunlar! Kudüs yeni Selahaddinlerini bekliyor. Tüm ümmet elini açp Rabbinden bir Selahaddin dilerken bizler yani bu yüce davann ylmaz bekçileri olan gençler, o yakara Selahaddin olmak için hazrlanmalyz.

Bahatr, Ey bu çan Selahaddini olan kardeim! Kudüs davasna sözlerimizle, sloganlarmzla, eylemlerimizle, duamzla sahip çkmalyz. Dülerimizi Mescid-i Aksa süslemeli, kalplerimizi Aksamzn özgürlüüne ulatrma heyecan sarmal ve her daim gündemimizin en banda olmal. Sen ey ümmetin ümidi olan kardeim! Bu mazlum ümmetin gelecek rüyas biziz. Ümmeti Kudüsün kurtuluu ile izzetli bir gelecee kavuturacak, siyonist katilleri ve ibirlikçilerini malup edip beldelerimizi onlarn necis emellerinden kurtaracak olan biziz. eklinde konutu.

Her yerde bu davann sözcüsü ve destekçisi olacak, elimizden geleni yapacaz

Müslüman gençlik olarak Kudüs davasn daha da büyütmek, sözcüsü ve destekçisi olarak ellerinden geleni yapmaya hazr olduklarn haykran Bahatr, Ey üniversiteli Müslüman kardeim! Kudüs dünümüzdür, bugünümüzdür, yarnmzdr. Unutmamalyz ki; Kudüsümüzü, Mescid-i Aksamz tüm Müslümanlarn gündeminde tutmak; ders ders, halka halka bu sevday büyütmek en çok bizim yani ümmetin okumu evlatlarnn üzerine bir ödevdir. Bizler Selahaddin Eyyubinin takipçileri ve varisleri olarak Kudüsün kurtuluu için ne gerekiyorsa yapma azim ve gayretinde olacaz. Gücümüz el verdikçe bu davay omuzlayacak, her yerde bu davann sözcüsü ve destekçisi olacak, elimizden geleni yapacaz. diye belirtti.

Ana Sayfaya Git