Görüş Bildir

Biz bu davanın Selahaddinleriyiz

Dünya Alimler Birliği ve Filistin Alimler Birliği tarafından ilan edilen ve bu yıl 25 Şubat-4 Mart tarihleri arasına tekabül eden Dünya Kudüs Haftası dolayısıyla birçok siyasi parti, sendika, STK ve gruplar; toplantı, etkinlik ve yaptığı basın açıklamalarıyla Kudüs davasını gündemde tutmaya devam ediyor.

Biz bu davanın Selahaddinleriyiz

DİYARBAKIR-Dicle Üniversitesinde bir araya gelen Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri, genç kitlelere seslenerek beklenilen Selahaddinlerin Kudüs davasını omuzlayan gençler olması gerektiğini söyledi.

Yapılan basın açıklamasını Bilge Gençlik Kulübü üyelerinden Ömer Bahatır okudu.

Kudüs'ün tarihsel süreciyle beraber gelinen noktada Mescid-i Aksa'nın siyonist çetelerin esareti altında olduğunu belirten Bahatır, "Kudüs peygamberlerden İslam ümmetine kalan bir mirasdır. Kudüs'ün esaretten kurtulma davası ümmetin ortak davasıdır. Kudüs; ümmeti izzete götürecek, vahdeti sağlayacak, ümmetin en şedit düşmanını zillete mahkûm edecek en önemli davalardan biridir. Kudüs’e sahip çıkmak, gündeme getirmek ve kurtuluşu için çalışmak bütün Müslümanlara farzdır. Kudüs ümmetin, Müslüman halkların namus davası hükmündedir." dedi.

"O yakarışa Selahaddin olmak için hazırlanmalıyız"

"Bugün bu davanın Selahaddinleri bizleriz ve Kudüs davasının tüm sorumluluklarını omuzlarımızda hissetmeliyiz" diyen Bahatır, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ey genç kardeşim! Kudüs seni bekliyor. Mescid-i Aksa seni bekliyor. İlk kıblemiz katil siyonistlerin tasallutu altında inliyor. Kardeşlerimiz Kudüs'ü savunmak, Müslümanların izzetini ayakta tutmak adına canları feda ederken bizler bu kutlu dava için neler yapıyoruz? "Hazırlanın ey Selahaddinin torunları! Kudüs yeni Selahaddinlerini bekliyor. Tüm ümmet elini açıp Rabbinden bir Selahaddin dilerken bizler yani bu yüce davanın yılmaz bekçileri olan gençler, o yakarışa Selahaddin olmak için hazırlanmalıyız."

Bahatır, "Ey bu çağın Selahaddini olan kardeşim! Kudüs davasına sözlerimizle, sloganlarımızla, eylemlerimizle, duamızla sahip çıkmalıyız. Düşlerimizi Mescid-i Aksa süslemeli, kalplerimizi Aksa’mızın özgürlüğüne ulaştırma heyecanı sarmalı ve her daim gündemimizin en başında olmalı. Sen ey ümmetin ümidi olan kardeşim! Bu mazlum ümmetin gelecek rüyası biziz. Ümmeti Kudüs'ün kurtuluşu ile izzetli bir geleceğe kavuşturacak, siyonist katilleri ve işbirlikçilerini mağlup edip beldelerimizi onların necis emellerinden kurtaracak olan biziz." şeklinde konuştu.

"Her yerde bu davanın sözcüsü ve destekçisi olacak, elimizden geleni yapacağız"

Müslüman gençlik olarak Kudüs davasını daha da büyütmek, sözcüsü ve destekçisi olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını haykıran Bahatır, "Ey üniversiteli Müslüman kardeşim! Kudüs dünümüzdür, bugünümüzdür, yarınımızdır. Unutmamalıyız ki; Kudüs'ümüzü, Mescid-i Aksa'mızı tüm Müslümanların gündeminde tutmak; ders ders, halka halka bu sevdayı büyütmek en çok bizim yani ümmetin okumuş evlatlarının üzerine bir ödevdir. Bizler Selahaddin Eyyubi’nin takipçileri ve varisleri olarak Kudüs’ün kurtuluşu için ne gerekiyorsa yapma azim ve gayretinde olacağız. Gücümüz el verdikçe bu davayı omuzlayacak, her yerde bu davanın sözcüsü ve destekçisi olacak, elimizden geleni yapacağız." diye belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi