Bu alışkanlığı mutlaka kazandırın...

Kitap okumak çocuklara küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gereken alışkanlıkların başında geliyor. Çocuklara kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Haberler 09.10.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Günümüzde kime hobilerini sorsanz, ilk aldnz yantlardan biri kitap okumak oluyor. Ancak bu konuda yaplan aratrmalar tam tersi sonuçlar ortaya çkaryor. Herkes kitap okumay sevdiini ve kitap okuduunu söylüyor. Küçük yalardan itibaren kitap okuma alkanl olmayan bir bireyin ileriki yalarda bu alkanl kazanmas her zaman kolay olmuyor. Kitap okuma alkanl olmayan birinin çocuklarna da ayn alkanl kazandrmas için ayrca çaba sarfetmesi gerekiyor. çocuunuzun kitap okuma alkanl kazanmasna yardmc olmak için uyguylayabileceiniz birkaç yöntem var...

çOCUUNUZA ÖRNEK OLUN, ÖNCE SZ OKUYUN

çocuunuzun bir davran alkanlk haline getirmesine yardmc olacak en önemli etkenlerden biri ayn davran sürekli sizde görmesi olacak. Anne ve babalarbn örnek alan çocuklar, sürekli kitap okuyan ebeveynleri etrafnda gördüü sürece kitaplara olan ilgisi artacak, kitaplar merak edecek ve kitaplar sevmeye

balayacak. Bu konuda çocuunuza örnek olun. Hem kendiniz hem de çocuunuz için gün içinde kitap okuma saatleri belirleyin.

SESL OLARAK KTAP OKUYUN

çocuunuza küçük yalardan itibaren sesli olarak kitap okuyun. Bu hem çocuunuzun hayal gücünü gelitirmeye hem de kitap okuma alkanl kazanmasna yardmc olacak. çocuunuz henüz okuma yazma bilmedii yalarda kitaplardan dinledii olaylar zihninde istedii biçimde canlandracak. Bol resimli çocuk kitaplar sayesinde kitaba olan ilgisinin gün geçtikçe arttn göreceksiniz.

çOCUUNUZA KÜTÜPHANELER TANITIN

çocuunuzla birlikte belli dönemlerde bulunduunuz ehirdeki kütüphaneleri gezin. Bu gezileri bir alkanlk ve rutin haline getirin. Birçok farkl kitab bir arada görmek çocuklar için çok cezbedici ve farkl görünecek.

çOCUUNUZA KTAP HEDYE EDN

Kitaplar seven biri için kukusuz her yata en güzel hediyelerden biri kitaplar. Siz de çocuunuzun kitap okuma alkanl kazanmasna yardmc olmas için çocuunuza kitaplar hediye edin. Böylece çocuunuz da zaman için kitap hediye etmeyi alkanlk haline getirecek ve bundan keyif alacak.

EVDE BR KÜTÜPHANENZ OLSUN

Evinizin bir köesini kitaplk için ayrn. Evde küçük bir kütüphaneye sahip olmanz ve zaman içinde kütüphanenizi çeitlendirmeniz çocuklarnzn kitap okuma alkanl kazanmas için çok yardmc olacak. Kitap alverii yaparken çocuunuzun da istedii kitaplar seçmesine izin verin ve onlar da aln.

Ana Sayfaya Git