Bu sistemle başarı zor!

Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da büyük bir heyecanla başlayan öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı tamamlandı. Sınavdan çıkan öğrenciler duygularını paylaşırken, "sorular hayli zordu" dedi.

Haberler 23.07.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakanlnca Kamu Personeli Seçme Snav (KPSS) Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eitim Bilimleri oturumlar gerçekletirildi.

lk snav olan Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 1 milyon 234 bin 617 aday katld. Adaylar saat 10.00dan sonra snav binalarna alnmad.

10.15te balayan snavda adaylara 120 soru için 130 dakika süre verildi.

Adaylar bu süre içinde hazrlanan sorular yantlamaya çalt. KPSSnin genel yetenek ve genel kültür oturumlar saat 12.25te sona erdi.

lk oturumlarn ardndan gözler öleden sonra gerçekleecek olan eitim bilimleri snavna çevrildi. Bu snava ise 440 bin 324 aday katld.

Eitim Bilimleri oturumuna katlanlar saat 14.30dan sonra snav binalarna alnmad. Adaylara 80 soru için 100 dakika süre verildi.

Gecikenler snavlara alnmad

Her snavda olduu gibi bu snavlarda da gecikenler oldu. Sadece 1-2 dakika geciken adaylar bile srarl taleplerine ramen salonlara alnmad.

Adaylar salonlara üstleri arandktan ve kimlik kontrolleri yapldktan sonra girebildi. Snava, üzerinde salona alnmas yasak olan eyalarla gelenler, eyalarn emanetçilere brakmak zorunda kald.

Baz adaylarn snava eleri ve çocuklar ile birlikte geldikleri görülürken baz adaylara ise anne ve babalar elik etti.

Adaylar snavda sorulan sorular ve snavn zorluk derecesi hakknda farkl açklamalarda bulundu. Baz adaylar snavn çok kolay olduunu belirtirken bazlar da sorularn zorluundan yaknd.

Snav çalan için zor deildi

Snavn zor olmadn söyleyen Nurullah Güler Eskiye oranla daha iyiydi. Maalesef eitim sistemi çok kötü, bouna snava giriyoruz. ki defadr giriyorum ama hiçbir alm olmad. Ne yapacam bilemiyorum. En azndan her bölümden atama yaplmas lazm. dedi.

Atilla Öcel ise Snav çalan için zor deildi. Bana göre basit bir snavd. yi geçti. Bizim okuduumuz bölümle ilgili ie alm yok. ktisat mezunu olduumuz için özel sektöre yönelmemiz gerekiyor. Eitim sisteminin kalitesiz olduunu hepimiz biliyoruz. 15 ylda 18 defa deitirilmi bir eitim sisteminin baarsndan söz edemeyiz. ifadelerini kulland.

Snflar çok scakt snava konsantre olmakta zorlandk

çektar Gülen ise Açkças ben fazla hazrlanmadm ama iyiydi. nsanlar pek zorladn düünmüyorum. çalan insan çok rahat bir ekilde yapar diye düünüyorum. Önceki snavlara göre sorular çok zorlayc deildi. Ben psikoloji mezunuyum. O kadar yl okumama ramen asgari ücretle bile i bulamyorum. Hepimiz memurluun peine dümüüz ama memurluun da bir garantisi yok. u anda insanlar herhangi bir gerekçeyle iten atlabiliyorlar. Sistem bal bana bir çöp kutusu, ie yarar bir yan yok. çünkü eitim sistemi üzerinde çok oynanyor. Ne kadar oynanrsa o kadar kötü oluyor. yiye gitmiyor. Bir de içerisi gerçekten çok scakt, snava konsantre olmakta zorlandk, buna da bir çare bulsalar çok iyi olur. eklinde konutu.

Snavn iyi geçtiini söyleyen brahim Tarhan Yine de bir önceki snava göre daha zordu. Yeni Milli Eitim Bakanmzdan umutluyuz. Verdii demeçler bizi umutlandryor. diye konutu.

dris Bulut ise Snav çok zordu, beklediimiz gibi olmad. Matematik de Türkçe de çok zordu. Bu sorular hazrlayanlar acaba bu sorular çözebiliyor mu? lk defa böyle sorular görüyoruz. Snavda aklmz sorularda deildi. Bu sorular hazrlayanlardayd. dedi.

Bütün meslekler dallarnda almlar artrlrsa bizim için daha iyi olacak

Snav sorular gerçekten de açklayc ve basit sorulard.diyen Doan Yürek Eski sisteme göre u an iyiletirilmi bir haldeyiz. çünkü daha önce KPSS sorularnda soru caydrma ve kaçrtma gibi pozisyonlar vard. u an KPSSnin gerçekten ideal bir ekilde yapldn düünüyorum.ifadelerini kulland.

Zozan Osmanolu ise Önceki snavlara göre bu snav daha iyi geçti. Türkçe sorular çok uzun deildi. Ben daha önceden de snava girdim. 2 yldr mezunum, bota bekliyorum. Sürekli snava girmek istemiyoruz. Bütün meslekler için almlar artrlrsa bizim için daha iyi olacak. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git