"Çocuk çobanlar" hayalleri için ders çalışıyor

Van'da geçimini hayvancılıkla sağlayan ailelerine yardımcı olmak için hafta sonları çobanlık yapan çocuklar, hayallerindeki mesleğe ulaşmak için koyun otlatırken ders çalışıyor.

Haberler 20.12.2016 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gürpnar ilçesinde lise 2. snf örencileri Yusuf Güvener ve Erdinç Temizer, hafta sonlar zamanlarnn büyük bölümünde koyun otlatarak, geçimlerini hayvanclkla salayan ailelerine yardmc oluyor.

çocuklar, hayallerindeki meslee ulamak için koyunlar otlatrken ders kitaplarn da yanlarndan ayrmyor.

Güvener, hafta sonlar çobanlk yaparak ailesine yardmc olmaya çaltn söyledi.

Bölgede hemen herkesin hayvanclkla uratn ve çobanlk yapan birçok örencinin bulunduunu anlatan Güvener, Hayvanclkla uratmz için okul hayatn çok salkl yürütemiyoruz. Snav zamanlarnda kitaplar yanmza alarak çobanlk yaptmz yerlerde çalyoruz. dedi.

Güvener, okuldaki baz arkadalarnn hafta sonu evde ders yaparken, kendisinin hayvanlarn banda ders çaltn belirtti.

Bu aralar youn ekilde snavlara girdiklerini ifade eden Güvener, unlar kaydetti:

Hafta sonlar koyunlar gütmeye götürdüümde ders kitaplarm da yanma alyorum. Koyunlar sakinleince ders yapyorum ama bu ekilde güzel ders çalamyorum. Bundan dolay snavlardan da düük not alyorum. Evde kardelerim var ama onlar bu ii beceremedikleri için ben yapyorum. Okumay çok istiyorum. Okumasam da kardelerimin okumasn istiyorum. Hayatlarn kurtarsnlar. En büyük hayalim ise konservatuvara gitmek.

- Sobann yannda ders çalmak isterdim

Erdinç Temizer ise okul hayat ve çobanl birlikte götürmenin çok zor olduunu söyledi.

Bu soukta koyunlarn önünde olmaktansa scak sobann yannda ders çalmay isterdim. diyen Temizer, geçimlerini salayacak baka ileri olmad için hayvanclk yapmak zorunda kaldklarn vurgulad.

Temizer, askerlik mesleini çok sevdii için çobanlk yaparken asker kyafeti giydiini ifade etti.

- çobanlk yapt için okulu brakt

çobanlk yapt için okulu brakmak zorunda kaldn belirten Erdinç Temizerin amcasnn olu 14 yandaki Ferhat Temizer ise Dier aabeylerim stanbulda inaatta çalyor. Evin bütün ileri bana kald. Okumu olsaydm, belki size garip gelecek ama, itfaiyeci olmak isterdim. Böyle bir imkanm olmad için kendime itfaiyeci kostümü aldm, köy içinde giyiyorum. Arkadalarm bana itfaiyeci diye taklrlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git