Çocuklar İçin Çal Derneğinden Suriye sınırındaki okula müzik sınıfı

Çocuklar İçin Çal Derneği, Mardin'in Suriye sınırındaki kırsal Şenyurt Mahallesi'ndeki bir okulda müzik sınıfı oluşturdu.

Haberler 03.01.2020 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir süre önce görütüü okul idarecilerinin talebinin ardndan sosyal medya üzerinden Yeni ylda bir çocuk da sen güldür kampanyas balatan ve temin ettikleri 10 keman, 5 melodika ve org ile örencilerin olmad saate okula gelen dernek üyeleri, bir derslii müzik snfna dönütürdü. Okula gelen örenciler derslikteki enstrümanlar görünce büyük sevinç yaad.

çocuklar çin çal Dernei Bakan brahim Yalçn, köy okullarna müzik enstrümanlar ve resim malzemeleri hediye edip örencilerin sanatsal faaliyetlerde bulunmalarn salamaya çaltklarn söyledi. Bugüne kadar 18 müzik snf oluturduklarn belirten Yalçn, Bu yl bunu iki katna çkarmay hedefliyoruz. Bugün de Mardin Kzltepeye bal enyurt köyünde snrn sfr noktasndaki okuldayz. Öretmenlerimizden talep geldi. Biz de Seve seve dedik ve sosyal medya üzerinden balattmz Yeni ylda bir çocuk da sen güldür kampanyas sayesinde müzik aletleri getirdik. dedi.

- lk defa kemana dokundular

çocuklarn ilk defa bir müzik aletine dokunduunu belirten Yalçn, öyle devam etti:

Köydeki örenciler ilk defa kemana dokundu. Ayrca ihtiyaç listemize göre çocuklarmza bot ve mont getirdik. Ayn zamanda çocuklarmza bugün müzik gösterisi de yapacaz. çocuklarmzn aklnda unutulmaz bir iz brakmak istiyoruz. yilik paylatkça ve çoaldkça güzelleir. Açtmz 18 müzik snfndaki 25 çocuumuz güzel sanatlar lisesi kazand. Bu yönde çalmalarmz sürdüreceiz

- Uzun zamandr böyle bir sevinç yaamamtm

Örenci remcan Neda Demircan ilk defa bir kemana dokunduunu belirterek Gerçekten çok ardk ve çok mutlu olduk. Uzun zamandr böyle bir sevinç yaamamtm. Müzik aletlerini görünce ardm. Müziin ruhumuza ileyeceini tahmin edebiliyorum. dedi.

Berivan Biliik de müzii çok sevdiini belirterek dernek üyelerine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git