Çocuklar sirkte buluştu

Mardin'de savaş mağduru Suriyeli ve Iraklı ile dezavantajlı Mardinli çocuklar, Mezopotamya Sosyal Sirk Okulundaki sanatsal etkinlikler ile çeşitli kurslarda eğitim alıyor.

Haberler 08.11.2016 - 07:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde Her Yerde Sanat Dernei, sava maduru Suriyeli ve Irakl ile dezavantajl Mardinli çocuklara bata sirk olmak üzere çeitli sanat dallarnda eitim veriyor.

Mezopotamya Sosyal Sirk Okulunda çocuklar, sirkin yan sra resim, müzik, ngilizce, Türkçe, el sanatlar kursuna katlyor. Türkiyedeki gönüllülerin yan sra ABD ve Avrupadan gelen eitmenler de örencilere alanlaryla ilgili bilgiler aktaryor.

Her Yerde Sanat Dernei Bakan Yardmcs Pnar Demiral, AA muhabirine, 5 yl önce açtklar Türkiyedeki ilk ve tek sirk okulunda sosyal entegrasyon ve davranlarnn gelimesi yönünde eitimler verdiklerini söyledi.

Okulda yaptklar bütün faaliyetlerin ücretsiz olduunu belirten Demiral, hafta içinde yarm gün hafta sonun ise tam gün eitim verdiklerini aktard.

SRKTE BULUTULAR

Mardin ve Gaziantep valilikleri, BM Göçmenler Yüksek Komiserlii ve UNICEF gibi kurumlarla projeler yürüttüklerini vurgulayan Demiral, Sava ortamndan gelen çocuklar burada gördükleri eitimlerle içerisinde bulunduklar psikolojik durumlar üzerinden atyor. dedi.

Fotoraf ve sanat eitmeni Lily lgrad ise Türkiyede çocuklarla birlikte olmaktan mutluluk duyduunu ifade etti.

lgrad, talyalym ama ngiltere de yayorum. Bir ay önce Mardinde bulunan göçmen çocuklar için buraya geldim. Türkiyenin Suriyeli ve dier göçmenlere olan yaklam çok takdir ediyorum. Umarm Avrupada, Türkiye gibi snmaclara bu ekilde destek salar. diye konutu.

4 yl önce Türkiyeye gelen Suriyeli Ahmed Haydo (16) ise 2 yldr eitimlere devam ettiini belirtti. Hayda, Suriyede savan sona ermesi durumunda ülkesine dönüp örendiklerini arkadalarna öretmek istediini söyledi.

Suriyeli Fatma Ali (12) ise kendilerine bu imkanlar salayanlara ve Türkiyeye teekkür etti.

Ana Sayfaya Git