"Cümbür Cemaat Festivali" Çocukların Yüzünü Güldürdü

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Sabancı Vakfınca desteklenen Köy Öğretmenleri Projesi kapsamında, "Cümbür Cemaat Festivali" düzenlendi.

Haberler 20.04.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar lçe Milli Eitim Müdürlüü ve Köy Okullar Deiim A (KODA) tarafndan Diyarbakr Hipodrom alannda düzenlenen festivale Baakl, Halkapnar, Kuruyaz, Baack, Pembeviran, Tahelvas ve eyhçoban köylerinden 200 ilkokul örencisi katld. Örenciler, festival kapsamnda düzenlenen resim ve ritim atölyesi ile oyun parkurlarnda gönüllerince elendi.

KODA Kurumsal letiim Koordinatörü Esra Yldrm, etkinlikte çocuklarn mutlu olduunu görmekten duyduklar sevinci anlatt. Festivale 200 örencinin katldn dile getiren Yldrm, etkinliklerin gün boyu süreceini aktard. Yldrm, Yaptmz her ey çocuklarmzn geliimi için çok önemli. çocuklarn mutluluu, öretmenin, etki ettii her eyin mutluluu, salkl bir neslin ve toplumun yetimesi demek. çok mutluyuz. Ortamda çok güzel, yeilliklerin içinde. Açk alanda birlikte zaman geçiriyoruz. dedi.

çnar Beneklita lkokulu Müdürü hsan Aslan, bu projenin köyde eitim gören çocuklarn farkl bak açs kazanmasna destek sunduunu belirtti.

Cümbür Cemaat Festivali

Köy okulunda okuyan örencilerin bu tür etkinlikler için ortamlarnn kstl olduunu dile getiren Aslan, Burada farkl atölyeler ve etkinliklerle güzel bir ortam hazrladk. Proje örencilerin daha yenilikçi bir anlayla, kendi bireysel yeteneklerini kefetmelerine yardmc oluyor. Öretmenlerin de farkl düünceleri ve etkinlikleri örencilerle bir arada yapmasna imkan salyor. diye konutu.

Aslan, çocuklarn yüzlerindeki gülümsemenin kendilerini mutlu ettiini vurgulayarak Onlarn bir gülüü dünyalara bedel. Etkinlie katk sunan KODAya teekkür ediyoruz. dedi.

Örencilerden Cennet imek, festivalde çok elendiklerini, bu tür etkinlerin devam etmesini istediklerini aktard.

Zehra Satr da etkinlik sayesinde yüzlerini boyadklarn, oyunlar oynayarak çok mutlu olduklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git