"Demokrasi" için bir günde 283 köy ve mahalle yolunu açtılar

Kar yağışı ve tipi nedeniyle dün kapanan Erzurum'daki 242, Erzincan'daki 26, Kars'taki 13, Ardahan'daki 2 köy ve mahalle yolu, ekiplerin geceden beri süren yoğun çalışmaları sonucu ulaşıma açıldı.

Haberler 01.04.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Anadolu Bölgesinde dün kar ya ve tipi nedeniyle ulama kapanan 283 köy ve mahalle yolu, vatandalarn 31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimlerinde sanda rahat gitmesi için ekiplerce geceden beri sürdürülen youn çalmayla açld.

Bölgede 4 gün önce balayan ve halen aralklarla süren kar ya ve tipi dolaysyla dün kapanan Erzurumdaki 242, Erzincandaki 26, Karstaki 13, Ardahandaki 2 köy ve mahalle yolunun ulama açlmas için harekete geçildi.

Bu kapsamda illerdeki belediye, il özel idaresi ve karayollar ekipleri, dün i makineleri ve kar küreme araçlaryla çalmalara balad.

31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimleri nedeniyle gece çalmalarn younlatran ekipler, sabaha kadar illerdeki tüm yollar ulama açt.

Bölgede ekipler, hava koullar nedeniyle yaanabilecek olumsuzluklara kar da tedbir ald.

- Erzurum

Erzurum Valisi Okay Memi, Yakutiye ilçesindeki Kültür Kurumu lköretim Okulunda 1186 numaral sandkta oyunu kulland.

Memi, gazetecilere yapt açklamada, seçimlere ilikin ilçelerle birlikte yaklak 2 bin yerleim yerinde her türlü tedbiri aldklarn belirtti.

Tüm ekiplerin k artlar dolaysyla sabaha kadar alanda çalma yaptn anlatan Memi, kar ve tipi nedeniyle kapanan yollar açlan Karayaz, çat ve Pasinler ilçelerindeki baz mezralara öle saatlerinde sandklarn ulatrldn, buralarda oy kullanma ileminin sürdüünü söyledi.

- Ar

Abide Mahallesindeki 75. Yl Ortaokulunda oyunu kullanan Ar Valisi Süleyman Elban, çkta gazetecilere yapt açklamada, seçimin huzur içinde geçmesi için tüm çalmalarn yapldn ifade etti.

Vatandan huzur ve güven içinde oy kullanabilmesi için güvenlik güçleri ve sandk görevlilerinin görevi banda olduunu belirten Elban, nallah kazasz belasz, kimsenin burnu bile kanamadan, huzur içerisinde bir seçim geçiririz. nallah seçim sonuçlar da ülkemize, milletimize, ilimize ve tüm adaylara hayrl olur. diye konutu.

Elban, gazetecilerin, kapal köy yollar dolaysyla sandklarn ulatrlamad bölge olup olmadn sormas üzerine unlar kaydetti:

Arkadalarmz, dün akamdan itibaren sandklarn en ücra köylere ulamasyla ilgili çalmalar balamt. Sabah oy verme saati itibaryla ilimizdeki tüm köylerimizde ve belediye snrlar içinde sandklarmzda oy kullanma ilemi devam ediyor. Herhangi kapal köy yolumuz, ulalamayan sandk bölgemiz yok. Sandklarn oy saym ilemi sonras süratlice ilgili ilçe seçim kuruluna intikaliyle ilgili, yollarmzda, özellikle yüksek bölgelerimizde youn kar yandan dolay kar dolan, tipiden kaynakl kapanmalar yaanyor. O yüzden ilgili teknik ekiplerimiz tipinin doldurduu alanlarda yolu sürekli açk tutmak için gayret gösteriyor. u ana kadar bize intikal eden, hem yollar hem de sandk bölgesinde Allaha ükür bir kaza, bela, kavga ve herhangi naho olaymz yok.

- Kars

Kars Valisi Türker Öksüz, Fevzi çakmak Mahallesindeki Cumhuriyet lkokulunda 1039 numaral sandkta oy verdi.

Öksüz, gazetecilere yapt açklamada, güvenlik açsndan sknt olmadan seçimlerin sürdüünü belirterek, Seçimlerin hem ülkemize hem de ilimize hayrl uurlu olmasn diliyorum. Huzurlu, güvenli bir ortamda seçim yapyoruz. dedi.

Öte yandan, Sarkam ilçesi, 4 gündür aralklarla süren kar yann ardndan beyaza büründü.

lçedeki vatandalar, kar ya ve souk havaya ramen okullardaki sandklara giderek oyunu kulland.

Ailesiyle kayak elbiseleriyle oy kullanmaya gelen Serkan Ta, AA muhabirine yapt açklamada, sabah ilk i vatandalk görevini yerine getirdiini kaydederek, Buradan da kayak yapmaya gidiyoruz. Kar yandan dolay sezon uzad. Pistler çok güzel, bunu deerlendirelim istedik. ifadelerini kulland.

Resul Pakko da Karda tipide oy kullanmaya geldik. Memleketimize, milletimize hayrl uurlu olmasn dileriz. dedi.

- Erzincan

Erzincan Valisi Ali Arslanta, ei Hatice Arslanta ile MKB Müir Zeki Paa Ortaokulunda 1152 numaral sandkta oyunu kulland.

Vali Arslanta, oy kulland sandktaki katlm durumunu inceleyip görevlilerden bilgi ald.

Vatandalarla da bir süre sohbet eden Arslanta, gazetecilere yapt açklamada, il genelinde 973 sandkta 162 bin 200 vatandan oy kullanacan, seçimlerin güven ve huzur içinde devam ettiini dile getirdi.

- Idr

Idr Valisi Enver Ünlü, ei Sema Ünlü ile geldii nönü lkokulundaki 1138 numaral sandkta oy verdi.

Vatandalarla da bir süre sohbet eden Ünlü, AA muhabirine yapt açklamada, vatandalk görevini yerine getirdiini söyledi. Ünlü, unlar kaydetti:

Vatandalarmzn kimsenin basks altnda kalmakszn, o perdenin arkasnda vatandalk görevini, hür iradesini yerine getirebilmesi için her türlü tedbiri aldk. Tuzluca ilçemizin yüksek kesimlerinde sabah kar ya oldu. Geceden beri çalan ekiplerimiz, da köylerinde yollar açarak sandklar ulatrd. u anda oy verme ilemi devam ediyor.

- Ardahan

Ardahan Valiliinden yaplan açklamada, baz basn yayn organlarnda, kentte 2 köy yolunun kapal olduuna dair haberlerin yer ald belirtildi.

Bu yollarn dün ulama açld ifade edilen açklamada, u an itibaryla kentte kapal yol bulunmad bildirildi.

Ana Sayfaya Git