Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Vali Hulusi Şahin: "Deprem bölgesinde olan bir şehir değiliz ama deprem bölgelerine komşu bir şehiriz. Dolayısıyla buradaki kurumsal kapasitemiz ileride komşu şehirlerde yaşanabilecek bir afet durumunda çok önemli fonksiyonlar icra edecek" dedi.

Haberler 08.03.2019 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMAN - Batmanda Deprem Haftas nedeniyle Afet ve Acil Durum (AFAD) l Müdürlüünce, deprem, yangn ve kurtarma tatbikat gerçekletirildi.

Batman Kz Anadolu Lisesinde gerçekletirilen tatbikatta, senaryo gerei, deprem nedeniyle snflardaki örenciler güvenli ekilde tahliye edildi.

Batman Belediyesi itfaiye ekipleri de çkan yangna müdahale etti.

Okulda mahsur kalan örenciler hava yastna atlayarak tahliye edildi. Yaralanan örenciler AFAD ve UMKE ekiplerince sedyeyle bulunduklar yerden alnarak, 112 Acil Servis ekiplerince çevredeki hastanelere sevk edildi.

Enkaz altnda kalan vatandalarn çkarlmas için AFAD Müdürlüü ekiplerince, arama kurtarma köpeklerinin de yardmyla tespit yapld.

GERçE ARATMADI

Tespit edilen yarallar UMKE ekiplerince çkarlarak, Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldrld.

Tatbikat sonunda açklama yapan Batman Valisi Hulusi ahin, tatbikata katlan kurumlara teekkür ederek, kurumlarn olumsuz durumlara kar hazrlkl olduklarn söyledi.

Deprem bölgesinde olan bir ehir deiliz ama çok önemli deprem bölgelerine komu bir ehiriz. Dolaysyla buradaki kurumsal kapasitemiz ileride komu ehirlerde yaanabilecek bir afet durumunda çok önemli fonksiyonlar icra edecek. diyen ahin, unlar kaydetti:

Bunun için her türlü afet ve duruma kurumlarmzn hazr olmas gerekiyor. Allah devletimizi, milletimizi muhafaza etsin. Ama her türlü olumsuzlua hazr olmak da hepimizin görevi. Arkadalarmz da bu tür durumlara kar hazr olduklarn yaptklar tatbikatla gösterdiler. Emei geçenlere teekkür ediyorum.

Tatbikatta, AFAD Batman ve Diyarbakr l müdürlükleri, UMKE, Batman Belediyesi tfaiye Müdürlüü ve Milli Eitim Müdürlüü ekipleri yer ald.

Tatbikat, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu, Batman Belediye Bakan Vekili Ertu evket Aksoy, l Milli Eitim Müdürü Mahmut Kurtaran, AFAD l Müdürü Fevzi Bakr ve örenciler takip etti.

Ana Sayfaya Git