Ders kitaplarını alamadakları için

Diyarbakır GAP Karaçalı Anadolu Lisesinde, okulların açıldığından bu yana ders kitaplarının dağıtılmadığı ortaya çıktı. Öğrenci ve veliler ise duruma tepki gösterdi.

Haberler 29.10.2017 - 12:51 Son Güncelleme : 29.10.2017 - 12:57

Diyarbakrn Sur ilçesinde bulunan Gap Karaçal Anadolu Lisesinde eitim gören örenciler, bir ay sonra balayacak snavlara hazrlk

yapamadklarna dikkat çekerek bir an önce haklar olan ders kitaplarnn kendilerine verilmesi talebinde bulundular.

Gap Karaçal Anadolu Lisesi 9uncu snf örencisi Velat Onay, derslerden geri kaldna iaret ederek, Kitaplarmz yok, öretmenler bize tam ders anlatamadklarndan dolay derslerden geri kalyoruz. Snavlara geri kaldmz için internetten ya da baka kaynaklardan bu açmz kapatyoruz. Bundan dolay kitaplarmzn bir an önce bize datlmasn istiyoruz. dedi.

Baka okullara gidip kitap almak zorunda kalyoruz

Kendilerine ait ders kitaplar olmad için, pek fazla dersleri anlayamadklarn belirten layda Teyfur öretmen eksikliine de dikkat çekerek, Pek fazla ders ileyemiyoruz. Aslnda hocalarmz da eksik. Kitap olmadndan dolay konular pek fazla anlayamyoruz. Snavlar yaklat için bu konudan dolay ne yapacamz bilemiyoruz. Bu yüzden de Milli Eitim Bakanlndan yardm istedik ama daha cevap gelmedi; öylece bekliyoruz. nternet tek deil akll tahtalarmz da yok. Baka okullara gidip oradan kitap almak zorunda kalyoruz. Baka yaynlar çalyoruz, okulun verdii çok az kitap var. Bir iki tane okulun hemen hemen çounda kitap yok. Nasl ders çalacamz bilmiyoruz, ne yapacamz da bilmiyoruz ama snavlardan geri kalacamz biliyoruz. ifadelerini kulland.

Kitaplar olmad için dersten geri kaldklarn ifade eden Gülperi Andiç da Ders kitaplarmzn olmamas yüzünden geri kaldk, o yüzden belki iyi bir üniversiteye gidemeyiz. Snavlardan belki düük not alacaz. çou snav seçmeli deil; hepsi klasik, o yüzden geri kalacaz. Ayrca spor ihtiyaçlarmz da var. diye belirtti.

çocuklarmz snavlara hazrlanamyorlar

Örenci velisi Yeter Urcan da yaplacak olan ilk yazl snavlara dikkat çekerek, Örenciler baya geride kalm. Milli Eitim Müdürlüüne bildirmiler, okula daha kitap verilmemi. nternet eksiklii var, o yüzden sisteme giremiyorlar. Böyle devam ederse örenciler snavlara hazrlanamazlar. Kasm aynda snav oluyor hl kitaplar yoktur. Milli Eitim Bakanlnn bunu halletmesi lazm. dedi.

ddialar üzerine görütüümüz okul yetkilileri ise okullarna kitap alabilmek için Nisan aynda bavurularn yaplmas gerektiini ama Temmuz aynda resmi açl yaplan Gap Karaçal Anadolu Lisesinin kitap almak için geç kald belirterek, 3 ay içerisinde gerekli yerlere dilekçe ile bavuruda bulunduklarn ancak henüz kitap ihtiyaçlarnn karlanmadn söyledi.

Ana Sayfaya Git