Dicle Kültür’den çocuklar için yeni kurslar

Yüz yüze eğitimlerine başlayan Dicle Kültür ve Sanat Derneği, yeni eğitim döneminde çocuklar için de kurslar yapacak.

Haberler 29.10.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pandemiden kaynakl uzun süredir online eitim veren Dicle Kültür ve Sanat Dernei 23 Ekimde yüz yüze eitimlere balad. Resim, fotoraf, balama, gitar, tiyatro, folklor gibi birçok sanat alannda kursiyerlerine 6 ay eitim veren dernek, 3 ay sonunda ara dönemde de yeni bavurular alacak.

Kürt kültürünü yaatmak için sanat çalmalar yürüttüklerini belirten Dernek eitmeni Ömer Baran, bölgede yürütülmek istenen asimilasyon ve özel sava politikalarna sanatlaryla geçit vermeyeceklerini söyledi.

Pandemide de kursiyerleri müziksiz brakmadklarn kaydeden Baran, nsanlarn buraya gelip sosyal aktivitelerinin çoalmasn istiyoruz. Sürece göre iyi bir bavuru says aldk en az 60 yeni örencimiz oldu. Gitar, balama, tiyatro, resim, fotoraf, folklor ve birçok snf açtk ve eitimlerimizi veriyoruz dedi.

çOCUKLAR çN YEN KURSLAR

Yeni dönemde bir çocuk çalmas da yürüteceklerini aktaran Baran, Surun mahallelerinde aileleri tek tek ziyaret edip 8-11 yalar arasndaki çocuklarla ilgileneceiz. Bu çocuklardan hiçbir ekilde ücret talep etmiyoruz. Bizim istediimiz çocuklarn sanata yönelmesi. Burada 6 eitmeniz ve her birimizin dallar farkl ona göre çocuklarn yeteneklerini kefedeceiz. Belli bir süre sonra ise çocuklar yeteneklerine göre snflarna yönlendireceiz. Müzie ilgisi ve yetenei olan çocuklarla ise eitim sonrasnda bir çocuk korosu oluturacaz. Daha sonrasnda ise ailelerine küçük bir etkinlik düzenleyeceiz diye belirtti.

ALTERNATF SANAT ETM

Ailelerin çocuklarn sanata yönlendirmesinin çocuk geliimi açsndan önemli olduuna deinen Baran, Sadece müzik eitimi veya resim eitimi vermiyoruz, biz burada eitim alanlarn ilerde eitim verebilecek düzeye gelmesini hedefliyoruz. Alternatif bir sanat eitimi zemini sunuyoruz. Buradaki eitmenler de burada yetien örencilerden oluuyor. Derneimizin kaps herkese açk, topluma müzik, resim, tiyatro eitmeni kazandrmak istiyoruz. En büyük amacmz Kürt kültürü ve sanatnn yaamas ve devam etmesidir dedi.

SANATIMIZLA YEN YAAMI KURACAIZ

Dernein kursiyerler tarafndan sahiplenildiini ve ilginin youn olduunu belirten Baran, Bölgemizde gençlerimiz üzerinden ciddi politikalar yürütülüyor. Biz bu politikalara kar sanatmzla cevap olacaz. Daha önce de baml olan bir örencimiz vard ve dernee geldi, sanatla ilgilendi ve bamllktan kurtuldu. Dernek olarak, çocuklar gençleri sanata yönlendirmek ve bu kötü alkanlklardan uzak tutmak istiyoruz. Gençlerimizin bu alkanlklara kaplmasna izin vermeyeceiz, sanatmzla yeni bir yaam kuracaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git