Dicle Üniversitesi öğrencileri Malezya’da

Dicle Üniversitesinden 15 İlahiyat Fakültesi öğrencisi "Kısa Süreli Öğrenci Değişim Programı" kapsamında Malezya'ya gitti.

Haberler 19.08.2019 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi, Türkiye-Malezya yükseköretim ibirlii alanna önemli katklarda bulunmaya balad. 2018 ylnda Malezyann en köklü üniversitelerinden biri olan University of Malaya ile Erasmus+ çerçevesinde mühendislik alannda balayan akademik personel ve örenci deiimine dayal ibirlii, Ksa Süreli Örenci Deiim Programlar önemli bir aamaya geldi.

2019 yl ubat ay içerisinde University of Malayadan Dicle Üniversitesine Türkiyede slam Eitim Tarihi Bilgi Aray Serüveni / Islamic Educational History Knowledge-Seeking Adventure in Turkey temal 29 Malezyal örencinin 15 günlük ziyareti ile devam eden ikili ilikiler, 2019 Austos aynda University of Malaya bünyesindeki slam Aratrmalar Akademisinin daveti ile Dicle Üniversitesinden 15 lahiyat Fakültesi örencisinin Ksa Süreli Örenci Deiim Program ile Malezyaya gitmesiyle iyice pekiti.

Dicle Üniversitesi örencileri program süresince; Malezyada slam Eitimi, Malezyaya Giri: çok Kültürlü Bir Millet, Malezyadaki Dinler, Malezyada slam Turizmi, Malezya Üniversitelerinde Kuran ve Arapça konulu seminerlerin yannda 15 gün boyunca balangç seviyesinde Malayca derslere katldlar.

Örenciler, program çerçevesinde Kuala Lumpurdaki; Camileri, Jakimi (Malezya Din leri Kurumunu), Merkezi Kütüphaneyi, Asya Sanat Müzesini, Budha Tapnan, Tekstil Müzesini, Federal Bölge Müftülüünü ve Botanik Bahçesini yerinde görme imkan buldular. Türkiyenin Kuala Lumpur Büyükelçiliince de kabul edilen örenciler, yetkililerle Malezya hakknda edindikleri izlenimleri ve programdan duyduklar memnuniyeti paylatlar. Örencilerin Kurban Bayramn Malezyada idrak etmeleri de bu ülkedeki slami gelenekleri yerinde görmeleri açsndan oldukça heyecan vericiydi. 16 Austos Cuma günü Academy of Islamic Studies tarafndan Dicle Üniversitesi örencilerine sertifikalarn takdim edilmesi ile program sona erdi.

Ana Sayfaya Git