Dijital dergide işaret dilinde

Bakanlık dergisi, dijital ortamda işaret diline çevrildi

Haberler 20.04.2020 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüsten korunmak için evde olan görme ve iitme engelli çocuklara dijital ortamda ulamak için, Sevgi Bir Ku adl bakanlk çocuk dergisinin tüm saylarnn iaret diline çevrildiini ve sesli betimleme yapldn söyledi.

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamasnda, Türkiyede engelli eriimine açk tek çocuk dergisi olan Sevgi Bir Kua ilikin Dergimizin tüm saylarna görme engelli çocuklar için sesli betimleme yaptk. itme engelli çocuklarmz için de derginin tüm saylarn iaret diline çevirdik.

DJTAL DERG

Dergiyle, 7-12 ya aralndaki tüm çocuklarn bilisel ve psikososyal geliimlerini desteklemeyi amaçlyoruz. Dergiyi alannda öncü akademisyen ve yazarlardan oluan bir Yayn Kurulu hazrlyor. Ayrca, dergiyi hazrlarken çocuklarn da fikirlerini alyoruz. Farkl cinsiyet ve ya aralklarndan çocuklarn katlmyla bir çocuk Yayn Kurulu oluturduk. Yayn Kurulu ile çocuk Yayn Kurulunun toplantlarndan çkan kararlar dorultusunda derginin içerik çalmas yaplyor dedi.

Bakan Selçuk, derginin tüm saylarn e-dergi formatnda hazrlayarak www.sevgibirkus.com.tr sitesinde ücretsiz olarak eriime açtklarn, Milli Eitim Bakanl Eitim Biliim Anda da (EBA) yer aldn belirtti.

Ana Sayfaya Git