Diyanet ile MEB'den "hafızlık" protokolü

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitime devam eden öğrencilerin aynı zamanda hafızlık yapabilmesine imkan sağlayan protokol imzalandı.

Haberler 07.06.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl ile Milli Eitim Bakanl (MEB) arasnda örgün eitime devam eden örencilerin ayn zamanda hafzlk yapabilmesine imkan salayan protokol imzaland.

MEB Din Öretimi Genel Müdürlüü ile Diyanet leri Bakanl Eitim Hizmetleri Genel Müdürlüü arasnda daha önce ön protokolü yaplan Okul-Kuran Kursu birliine Dayal Örgün Eitimle Birlikte Hafzlk Projesi Protokolüne imza atld.

Protokolle, örgün eitime devam edip hafzlk yapmak isteyen örencilerin, hafzlk ile hafzlk sonras eitim öretim süreçlerinin etkin, verimli ve sistematik bir ekilde gerçekletirilmesi amaçlanyor.

PROTOKOL MZALANDI

Bu kapsamda MEB Din Öretimi Genel Müdürlüünce belirlenen imam hatip okullar ile Eitim Hizmetleri Genel Müdürlüünce belirlenen Kuran kurslar i birliinde gerçekletirilecek protokol, hafzlk eitimi ile hafzlk sonras eitim öretim süreçlerine ilikin mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki geliim alanlarnn desteklenecei faaliyetleri kapsyor.

Ana Sayfaya Git