Diyarbakır LGS’de 12 birinci çıkarttı

Diyarbakır, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) Türkiye genelinde 500 tam puan alan 12 öğrencinin gururunu yaşıyor. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, “Tabi bu bir maraton inanılmaz bir disiplinle ve çalışma hevesiyle bu maratonu şampiyonlukla hepimize bu gururu yaşattılar. Diyarbakır’a bu coğrafyaya hak ettiği özlemi yaşattılar” dedi.

Haberler 27.06.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Liselere Geçi Snav sonuçlarnn açklanmasyla Diyarbakr, 6s devlet, 6s özel okul olmak üzere Türkiye Geneli 500 tam puan alan 12 örenci çkartt. l Milli Eitim Müdürlüünde birinci olana örencilere plaket taktim edildi. Düzenlenen plaket taktim törenine l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer, Balar lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Emin Erdoan, okul müdürleri, örenciler ve velileri katld.

Diyarbakra bu corafyaya hak ettii özlemi yaattlar

Taçer, geçen hafta açklanan LGS sonuçlarna göre Diyarbakrda 12 tane ampiyon örenci çkardklarn söyledi. Tam puan alan bütün sorular yantlayan 12 örencileriyle burada olduklarn, onlara emek veren müdürlerini arladklarn belirten Doç. Dr. Taçer, Tabi bu bir maraton inanlmaz bir disiplinle ve çalma hevesiyle bu maratonu ampiyonlukla hepimize bu gururu yaattlar. Diyarbakra bu corafyaya hak ettii özlemi yaattlar. Bu sayda bir topluma öncülük ettiiniz için öncelikle sizlerle gurur duyuyorum. Önünüzde uzun bir yol var baarl bir kariyer diliyorum, ülkemize ve Diyarbakrmza mesleki kariyerinizle öncü olacanz dier baarlarnzla katk sunacanz umuyorum bekliyorum. Biz de l Müdürlüü olarak Diyarbakrda 4 aydr en az sizin kadar çalmaya gayret ediyoruz. Sizlerin saysnn çok olduunu biliyoruz. Onlara erimeye çalyoruz bu arada sadece bir yanl yapan 20 küsur örencimiz daha var il genelimizde burada olmayan o örencilerimizin de gözlerinden öpüyorum. Tabi dier bütün örencilerimizin de gözlerinden öpüyorum. Bu maratona katlmak cesaret ister. Büyük bir özveri ister hazrlk yapan dier örenci kardelerimizin de sizlerin huzurunda selamlyorum. Tekrar tebrik ediyorum. Öncelikle arkadalar biliyorsunuz baar tek bana bir ey ifade etmiyor onu taçlandrmak tek bana bir ey ifade etmiyor. Onu hayatla buluturmanz lazm. Mesleki kariyerinizin hayata deen dier ksm var. O hayatn sorunlarna mesleki baarlarnzla art deer yapmanz lazm. Yolun bandasnz bizler sizin hizmetinizde olacaz. Sizin yolunuzu açmaya çalacaz. Sizler de gelecekte bu makamlar bu ehri ve ülkeyi emanet edeceimiz geleceimizsiniz. Dolaysyla bu emeklerinizi bu evkinizi azminizi hiçbir ekilde bozmayn. Bu engellerle bu savama gücünüzü hep devam ettirin. Sizden sonra gelen kardelerinize de alayn istiyorum. Snf arkadalarnza komularnza dier arkadalarnza bulatrn. Öretin ve nasl baardnz bize anlatn onlara anlatn izinizi sürsünler istiyoruz. Bu baar ilimize ihtiyaç duyduumuz morali bize alayacaktr dedi.

Sizin hikayelerinizi onlarn hikayeleri ile buluturacaz

ampiyon olmak bir ey ifade etmiyor sadece sürdürülebilir açklasn da bulunan Doç. Dr. Feysel Taçer, sözlerine öyle devam etti:

Hayatn dier aamalarna devam ettirmek lazm. ampiyon olmak bir balangç omuzumuza bir yük yüklüyor. Biz sizin bu ihtiyaçlarnz burs düzeyinde olsun dier eitim kalitenizin gelimesi için yannzda olacaz. Hepsini not ediyoruz. Burada olmayan ama bir yanlla, iki yanlla veya üç yanlla olan çocuklarmz da göz ard etmeden hepinizi kollayacak politikalar stratejiler gelitireceiz. Biz sizin o öncülüünüzü gerçekletirecek pek çok adm atacaz ve destekleyeceiz. Bu sene tabi göreve 4 aydr geldik. Önümüzdeki yl için 7-11 olan önümüzdeki yl 8-12inci snflar gelen çocuklarmza bir eylem plan hazrlyoruz. 8 ve 12inci snftaki örencilerimizin daha iyi baarlar ve kaliteli bir baar ortaya koyabilmeleri için biz bu eylem plann hayata geçireceiz. Eylül ayyla birlikte arkadalarmz çalyor. Biliyorsunuz il genelinde hak ettiimiz bir yerde deiliz. Yani sralamamz bize bunu gösteriyor. Ama sizin varlnz bize unu gösteriyor. Bize o umudu yeertiyor. 6 kolej 6 devlet okulunun birincisi olmas bize aslnda emek gösterirsek her yerde bu birincinin dolatn ve var olduunu gösteriyor. Biz bunu devam ettireceiz. Biz bir arkeolojik kaz gibi örencilerimizin yetenekli olsun çaba sarf eden dier görünmeyen örencilerimize ulaacaz hep beraber bunu baarmaya çalacaz. Sizin hikayelerinizi onlarn hikayeleri ile buluturacaz. Sonra bu hikayeleri yetiebildiimiz sürece destek olmaya çalacaz. Bu emei bo brakmayacaz karlksz brakmayacaz.

Arkadalarmz karamsar olmasn

çermik ilçesi Fatih Ortaokulunda okuyan LGS birincisi örencilerden Muhammed Emin Özkahraman, çermik Konuksever lkokulunda okumaya baladn ifade etti. lkokul 1-2nci snf kendi köyünde bitirdiini kaydeden Özkahraman, Dier köye geçtim 5-6nc snfa kadar orada okudum. Oradan Fatih Ortaokuluna geçtim. Fatih Ortaokulunda eitim daha ileri düzeydeydi. Onun için daha iyi çaltm. Orann ortamna uyum saladm. Derslerim daha iyi oldu oraya gittikten sonra öretmenlerim de iyiydi dier okullara göre orada çok çaltm öretmenlerimin tavsiyelerini dinledim özellikle. Ailem bana çok yardmc oldu, aabeylerim, ablalarm ve arkadalarm. Teneffüslerde genellikle çok çaltm, teneffüslere çkmadm. Kesinlikle ama kesinlikle karamsar olmasnlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git