Doçentlik ünvanı güncellendi

KDK'nin girişimiyle ÖSYM sistemindeki doçent unvanları güncellendi

Haberler 22.11.2021 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Denetçilii Kurumu (KDK), aratrma görevlisiyken doçent unvan alan ancak Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) sisteminde unvan güncellenmeyen kiinin bavurusunda kurumla temasa geçerek, sistemdeki unvanlarn güncellenmesini salad.

KDKnin kararna göre, bir üniversitenin aratrma görevlisi bu yl doçent unvan ald. Aradan bir süre geçmesine ramen ÖSYM sisteminde unvan güncellenmeyen akademisyen, ÖSYM ile temasa geçerek, unvannn düzeltilmesini istedi.

Ancak kendisine, söz konusu bilgilerin YÖKSS ve MEBBS sisteminde güncellendiinde otomatik olarak düzelecei ve manuel bir ilem yaplamayaca bildirildi.

ÖSYM sistemindeki doçent unvanlar

Talebi karlanmayan akademisyen KDKye bavurdu.

Bavuruda, kanun hükmüne istinaden ve akademik hiyerarinin snav görevlileri arasnda salkl ekilde iletilebilmesi için ÖSYM Görevli lemleri Sisteminde yer alan unvan bilgilerinin güncellenmesi gerektii belirtildi.

Bavuruyu deerlendiren KDK, bavurucu doçentin taleplerinin karlanmas için ÖSYM Bakanl ile görütü.

Sistem üzerinde gerekli çalmalar yapan ÖSYM, sistem altyapsnn yenilendiini, kadro durumu nedeniyle sisteme doçent unvan ilenmeyen tüm kiiler için güncelleme yapldn ve bavurucunun da unvannn doçent olarak güncellendiini KDKye bildirdi.

Ana Sayfaya Git