DÜ'de online eğitimi

Diyarbakır DÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Uzaktan Eğitim Birim Sorumlusu Doç. Dr. Davut Işıkdoğan "Pandemi döneminde uzaktan eğitimi en iyi şekilde geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi

Haberler 29.10.2020 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr DÜ lahiyat Fakültesi Öretim Üyesi ve Uzaktan Eitim Birim Sorumlusu Doç. Dr. Davut Ikdoan, Pandemi döneminde uzaktan eitimi en iyi ekilde geçirmek için elimizden geleni yapyoruz. dedi.

Tüm dünyay etkisi altna alan koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle bu dönemde de uzaktan eitime devam etmeye karar veren D.Ü, örencilerinin en iyi ekilde ders alabilmesi için çalmalarn sürdürüyor.

Doç. Dr. Davut Ikdoan, örencisiz kampüsün kendileri için ciddi bir mahzunluk oluturduunu ama saln her eyden önemli olduunu söyledi.

Salk Bakanlnn ald kararlara katkda bulunmann yan sra eitim öretimin kaliteden en az ödün verilecek ekilde yürütülmesi adna uzaktan eitime devam etme karar aldklarn anmsatan Doç. Dr. Ikdoan, bu anlamda gerekli çalmalar titizlikle yürüttüklerini belirtti.

ONLNE ETM

Üniversite olarak 23 Marttan itibaren dersleri online vermeye baladklarn kaydeden Ikdoan, Geçen sene tamamen canl deildi. Hem senkron hem asenkron dediimiz hem canl yayn hem de kayttan olmak üzere iki yolla dersleri anlattk. Fakat bu sene tamamen canl yayn tarznda bütün birimlerde bu dersleri anlatmay planlyoruz. diye konutu.

Geçen yla göre uzaktan eitim alt yap sistemini güçlendirdiklerini aktaran Ikdoan, bu yl aldklar yeni sistemle birlikte üç ayr sistem kullandklarn, bu sistemlerden ikisini Tp Fakültesi için tahsis ettiklerini bildirdi.

Tp Fakültesinde yaklak 1650 örenci ile 7 Eylülden itibaren resmi olarak 14 Eylülden itibaren derslere baladklarn ifade eden Ikdoan, öyle devam etti:

KATILIM YÜKSEK

u an sorunsuz bir ekilde devam ediyor. Bu fakültemizde canl derslerin yaplaca özel odalar oluturuldu. Bilgisayar kullanm noktasnda eksii ve younluu olan öretim elemanlarmz bu imkanlarda faydalanabiliyorlar. Dier birimlerimizde ise 5 Ekimde farkl bir program ile 10 bin örencinin canl yayna katlaca bir platform oluturduk. Bununla ilgili hem örencilere hem de eitmenlere yönelik web sayfamzda hazrladmz eitim videolar var. Ayrca öretim elemanlarna online eitim vererek onlarn uzaktan eitim ve öretim teknolojilerine dönük becerilerini gelitirmeye çalyoruz. Pandemi döneminde uzaktan eitimi en iyi ekilde geçirmek için elimizden geleni yapyoruz.

DÜ Tp Fakültesi Dekan Yardmcs Doç. Dr. lker Kelle ise amaçlarnn salgn döneminde örencilerinin eitim öretimlerini aksatmamak ve kaliteden de mümkün olduunca ödün vermemek olduunu söyledi.

HOCALARIN DESTE

Online eitimin sürdüünü aktaran Kelle, Hocalarmz bize destek verdiler. Gerek teorik gerekse pratik derslerle ilgili çekimler yaplyor. Bir ksmn online gerçekletirmeye çalyoruz. Pandemi hizmeti veren hekimlerimiz dolaysyla ders saatine yetiememeleri durumunda offline pratik uygulamalarnn baz videolarn örencilerimize ulatrmaya çalyoruz. ifadelerini kulland.

Programa dayal önemli oturumlar için sanal snf ortamlarn hazrladklarn belirten Kelle, bu oturumlar canl olarak gerçekletireceklerini aktard.

Ana Sayfaya Git