DÜ'de online eğitimi

Diyarbakır DÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Uzaktan Eğitim Birim Sorumlusu Doç. Dr. Davut Işıkdoğan "Pandemi döneminde uzaktan eğitimi en iyi şekilde geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi

DÜ'de online eğitimi

Diyarbakır DÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Uzaktan Eğitim Birim Sorumlusu Doç. Dr. Davut Işıkdoğan, "Pandemi döneminde uzaktan eğitimi en iyi şekilde geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu dönemde de uzaktan eğitime devam etmeye karar veren D.Ü, öğrencilerinin en iyi şekilde ders alabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Doç. Dr. Davut Işıkdoğan, öğrencisiz kampüsün kendileri için ciddi bir mahzunluk oluşturduğunu ama sağlığın her şeyden önemli olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığının aldığı kararlara katkıda bulunmanın yanı sıra eğitim öğretimin kaliteden en az ödün verilecek şekilde yürütülmesi adına uzaktan eğitime devam etme kararı aldıklarını anımsatan Doç. Dr. Işıkdoğan, bu anlamda gerekli çalışmaları titizlikle yürüttüklerini belirtti.

ONLİNE EĞİTİM

Üniversite olarak 23 Mart'tan itibaren dersleri online vermeye başladıklarını kaydeden Işıkdoğan, "Geçen sene tamamen canlı değildi. Hem senkron hem asenkron dediğimiz hem canlı yayın hem de kayıttan olmak üzere iki yolla dersleri anlattık. Fakat bu sene tamamen canlı yayın tarzında bütün birimlerde bu dersleri anlatmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Geçen yıla göre uzaktan eğitim alt yapı sistemini güçlendirdiklerini aktaran Işıkdoğan, bu yıl aldıkları yeni sistemle birlikte üç ayrı sistem kullandıklarını, bu sistemlerden ikisini Tıp Fakültesi için tahsis ettiklerini bildirdi.

Tıp Fakültesi'nde yaklaşık 1650 öğrenci ile 7 Eylül'den itibaren resmi olarak 14 Eylül'den itibaren derslere başladıklarını ifade eden Işıkdoğan, şöyle devam etti:

KATILIM YÜKSEK

"Şu an sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Bu fakültemizde canlı derslerin yapılacağı özel odalar oluşturuldu. Bilgisayar kullanım noktasında eksiği ve yoğunluğu olan öğretim elemanlarımız bu imkanlarda faydalanabiliyorlar. Diğer birimlerimizde ise 5 Ekim'de farklı bir program ile 10 bin öğrencinin canlı yayına katılacağı bir platform oluşturduk. Bununla ilgili hem öğrencilere hem de eğitmenlere yönelik web sayfamızda hazırladığımız eğitim videoları var. Ayrıca öğretim elemanlarına online eğitim vererek onların uzaktan eğitim ve öğretim teknolojilerine dönük becerilerini geliştirmeye çalışıyoruz. Pandemi döneminde uzaktan eğitimi en iyi şekilde geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz."

DÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlker Kelle ise amaçlarının salgın döneminde öğrencilerinin eğitim öğretimlerini aksatmamak ve kaliteden de mümkün olduğunca ödün vermemek olduğunu söyledi.

HOCALARIN DESTEĞİ

Online eğitimin sürdüğünü aktaran Kelle, "Hocalarımız bize destek verdiler. Gerek teorik gerekse pratik derslerle ilgili çekimler yapılıyor. Bir kısmını online gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Pandemi hizmeti veren hekimlerimiz dolayısıyla ders saatine yetişememeleri durumunda offline pratik uygulamalarının bazı videolarını öğrencilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

   Programa dayalı önemli oturumlar için sanal sınıf ortamlarını hazırladıklarını belirten Kelle, bu oturumları canlı olarak gerçekleştireceklerini aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler