DÜ’de özel yetenek sınavı heyecanı

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) 2019-2020 eğitim-öğretim yılı özel yetenek sınavları başladı.

Haberler 27.08.2019 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi yerlekesinde yer alan yeni futbol sahasnda balayan özel yetenek snavna, 340 kadn toplam bin 290 aday bavurdu. Engelli kontenjanyla birlikte 61 kadn, toplam 180 örencinin BESYOya alnaca açkland. Dicle Üniversitesi BESYO Müdür Yardmcs ve Öretim Görevlisi smail Zübari, bugün balayan özel yetenek snavyla ilgili açklamalarda bulundu. Zübari, 2019-2020 eitim ve öretim yl için BESYOya özel yetenek snav ile örenci aldklarn belirtti. Zübari, Dicle Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksek Okulu özel yetenek snavna, toplam bin 290 kiinin bavurduunu kaydederek unlar söyledi:

Bu yl bin 290 aday bavurdu. Bunlardan 340 kadn, geri kalan ise erkek. 3 bölümümüze örenci almaktayz, antrenörlük eitimi bölümüne 80, öretmenlik bölümüne 50 ve spor yönetici bölümüne 50 örenci almaktayz. Katlm geçen yllara göre düük fakat beklediimizin çok üstünde oldu. Bunun en büyük nedenlerinden biri de her yl BESYOda bölümlerin açlmas.

Engelli kontenjan da var

Özel yetenek snavnn içeriine de deinen smail Zübari, Seçmeleri iki aamadan yapyoruz, kadnlarda 60 ve 800 metre aras, erkeklerde ise 60 ile bin 500 metre aras kou söz konusu. Bu koularda kadnlar 2 yartan toplam 10 puan almas gerekiyor. Almad taktirde eleniyor. Erkekler ise 15 puan almad taktirde elenmektedir. Ayn zamanda milli ve engelli sporcular için de kontenjanlar açld, bavurular söz konusu. Yaklak yüzde 10 civarnda aday engelli kontenjanna bavuruyor eklinde konutu.

BESYO snavn en ksa zaman içerisinde sonuçlandrp, adaylarn Dicle Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksek Okuluna yerleip yerlemediini duyurmak istediklerini vurgulayan BESYO Müdür Yardmcs Zübari, konumasn öyle tamamlad:

Planlamamz snavn 4 gün sürmesi, ilk gün 60-800 metreyi kadnlarla bitirmeyi düünüyoruz. 2 ve 3. gün ise erkeklerde bin 500 metreyi sonuçlandrmay bekliyoruz. Baraj geçen adaylar deerlendirmeye alnacak, ikinci aamada sporcu öz geçmiten geçiyor.

Seçmeler heyecanl geçiyor

Dicle Üniversitesi Beden Eitimi Spor Yüksek Okulu Antrenörlük Bölüm Bakan ve Öretim Görevlisi Nihat Mzrak da BESYO snavnn çok heyecanl geçtiini söyledi.

Mzrak, Örencilerde inanlmaz bir heyecan var, sabahn erken saatlerinde kadn ve erkek arkadalar burada, örencilerdeki heyecan yl içerisindeki çalmalardan kaynaklanyor. u anda 60 metre kouyla testimiz balayacak, akam ise 800 metre ile kadnlarn koular bitmi olacak. Ksa mesafe 9 saniyelik bir kou, örenciler yaz boyunca zaten çalmlar. Barajn 150 inmesiyle müracaat says fazla oldu ifadelerini kulland.

BESYO yetenek snavna katlan örencilerden Beritan Teke ise hava scaklnn kendilerini olumsuz etkilediini belirterek, öyle dedi:

çok scak. Günein etkisi çok fazla var. Ne kadar hzl giderseniz gidin scaklar zorluyor. Genel itibari ile kendimi ansl görüyorum ve 60 metreyi 8.50lik dereceyle kotum.

Snava katlan bir dier örenci Habibe irdenli de, Kötü bir derece yaptm. Kötüydüm daha iyi derece yapabilirdim ve kendime güveniyordum. Biraz daha hazrlk yapsaydm daha iyi olurdu. Seçmelerde spor lisesi örencileri ve puan yüksek olan örenciler var. Onlara oranla biraz daha kötüyüm dedi.

Ana Sayfaya Git