Eğitim Sistemi Değişmiyor Ki?

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG sınavının kaldırılmasıyla eğitim sisteminin değiştiği yönündeki iddiaların yersiz olduğunu belirterek, "Eğitim sistemi değişikliği olarak algılanamaz. 7'den 8'e geçtiği gibi 8'den de 9'a geçecek çocuklar." dedi.

Haberler 09.10.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tekin, ÖNDER mam Hatipliler Derneince çeme ilçesinde düzenlenen 14. mam Hatipliler Kurultaynda yapt konumada, imam hatip liselerinin halkn deerlerini yanstan okullar olduunu belirterek, Türkiyede yüz ak olarak tanmlanabilecek 250 civarnda çok nitelikli imam hatip lisesi bulunduunu söyledi.

mam hatip liselerinin nitelikli ve zeki çocuklarn örenim gördüü liseler olduunu vurgulayan Tekin, buralarda Türkiyenin geleceinin emanet edilebilecei bir nesil yetitirildiini kaydetti. Tekin, kendisinin de bir imam hatip lisesi mezunu olduunu anmsatt.

Tekin, TEOG snavnn kaldrlmasndan sonra ortaya atlan eitim sistemi deiiyor iddialarnn yersiz olduunu ifade etti.

Tekin, bu iddiay ortaya atanlarn eitim sisteminin kökten deitirileceini düündüünü belirterek, öyle konutu:

Türkiyede eitim sistemi cumhuriyetin kuruluundan itibaren hiç deimemitir. Bunu çok iddial olarak söylüyorum. Sadece eitimde bu ana felsefeye ulamak için kullanlan araçlar üzerinde minimal deiiklikler yaplm. Asl ulalmak istenen sonuca sistemi götürecek yolda ufak tefek deiiklikler yaplmtr ve bu deiikliklerin hiçbiri eitim sistemi deiiklii deildir. Eitim sistemi deiiklii olarak alglanamaz.

Bugünlerde gene tartyoruz. Eitim sistemi bir daha deiiyor. Ne deiecek, ben anlamyorum. 8. snf ve 9. snf, 12 yllk zorunlu eitimin parças. 6. snftan 7ye geçtii gibi 7den 8e geçtii gibi 8den de 9a geçecek çocuklar. Burada yapacanz bir deiiklik, eitim sisteminde bir deiiklik anlamna asla gelmez. TEOG teknik bir konu, basit bir konu.

ANA TEMA: SAMMYET

ÖNDER Genel Bakan Halit Bekirolu da yapt konumada, her sene düzenledikleri kurultaylarda tüm Türkiyeden gelen sivil toplum kuruluu temsilcileri, okul müdürleri ve öretmenlerle eitim meselelerini tüm boyutlaryla deerlendirdiklerini ifade etti.

Bekirolu, kurultayn bu seneki temasnn samimiyet olduunu belirterek, Tepeden trnaa bütün vatandalarmzla ilgili bir kavram olarak düünüyoruz. Bu samimiyetin manevi anlamda da muhafaza oluturacan, bizi koruyacan düünüyoruz.

Yl boyunca okullarda, üniversite ortamlarnda, sivil toplum kurulularnda bu konuyu ileyeceklerini dile getiren Bekirolu, çocuklara anlatrken daha dikkatli bir dil kullanmamz gerekiyor, manevi boyutunu çocuklara iyi bir dille anlatmazsak çok karl olmayabilir. Yaça büyükler olarak kavramsal olarak bir yere oturtabiliyoruz, samimiyet öyle bir ey ki kelimelerle cümlelerle anlatmaktan çok yaayarak anlatlmas gereken bir husus. diye konutu.

Ana Sayfaya Git