Eğitimde Yeni Hamle!

Bitlis il ve ilçelerinde başlatılacak olan “Annem Varsa Ben de Varım” projesi için tanıtım programı düzenlendi.

Haberler 18.02.2018 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlis il ve ilçelerinde okumay tevik amacyla balatlan Annem Varsa Ben de Varm projesi için tantm program düzenlendi.

smail Eren Spor Kompleksinde düzenlenen programa, Bitlis Valisi smail Ustaolu, AK Parti Genel Bakan Yardmc ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, l Milli Eitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Yazar lhan Akn, vali yardmclar, belediye bakanlar, ilçe kaymakamlar, okul müdürleri, kurum amirleri, öretmen ve veliler katld.

Korkmaz, Bizler okumann emir, düünmenin ibadet, ilimle uramann farz, okuma yazmannda kurtulu fidyesi olduuna inanan bir medeniyetten geliyoruz. Bu medeniyet kendisini kurgularken, hak, hukuk, adalet, eitlik, paylamakla kurguland için medeniyetimizin varisi Peygamber Efendimizin (sav) vefatndan 8-10 yl sonra 641 ylnda, buralara kadar, buradan daha öte Türkistana kadar medeniyeti, adaleti, huzuru, refah, bir ekilde oradaki insanlara tantmtr. dedi.

En fazla bütçeyi eitime ayryoruz

Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, bütçede en çok ödenein eitime ayrldna dikkat çekerek, Türkiyede son 15 ylda eitime ayrlan bütçe her zaman birinci srada. En son 2018 bütçemiz, 135 milyar lira. Toplam bütçenin yüzde 18 i, vergilerimizin yüzde 22sini eitime ayryoruz. çünkü geleceimiz olan çocuklarmz, onlarnda yetimesinde en büyük emei geçen önce öretmenlerimiz, onlar kadar olan anne ve babalardr. dedi.

Tarihi okuduunda bu ile hayran kalmamak mümkün deil

Bitlisin kadim tarihine ve yetitirdii mümtaz ahsiyetlere dikkat çeken Vali smail Ustaolu ise bu kadim kentte böylesi bir projenin uygulanyor olmasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Ustaolu, Geriye dönük tarihiyle ilgili kitaplar okuduumda, bu ilin geçmiine ve tarihine hayranlk duymamak imknszdr. Selçuklu ve Osmanlnn döneminde, adeta ilim ve irfan merkezi olarak, yüzyllardr Anadoludan Balkanlara kadar, slama sancaktarlk yapm, medeniyetlere ev sahipliini yapm, onlarca medresenin merkezi olan bu il, aslnda yetitirmi olduu kymetli ahsiyetlerle de tarihe ve geçmie k tutan bir yer. Yüzyllardr medeniyetimize ev sahiplii yapm bu corafyann gençlerinde inallah bu tarihinden ve geçmiinden ilham alan, gelecee daha emin admlarla giden, gelecei emanet edeceimiz bu yavrularmza bu proje ile geleceine emin admlarla ilerleyeceini düünüyorum. diye konutu.

Daha sonra projenin mimar olan yazar lhan Akn, ksa bir konuma yaparak, yazd proje hakknda bilgi verdi. l ve ilçelerde 3 ve 4üncü snf örencileri, örencilerin öretmenleri ve velilerini hedef kitle olarak belirlenen projede, toplam 14 bin 461 örenci ve 917 öretmeni kapsyor. Düzenlenen program, çekilen toplu fotorafla sona erdi.

Ana Sayfaya Git