EBA mobil destek aracı tam not aldı

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce kırsal mahallelerde yaşayan öğrencilerin uzaktan eğitimden mahrum kalmaması amacıyla hazırlanıp geçen hafta faaliyetine başlayan mobil destek aracı, kısa sürede öğrenci ve velilerin beğenisini topladı

Haberler 11.09.2020 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Siverek ilçesine bal krsal mahallelerde ikamet eden örencilerin imkanszlk nedeniyle uzaktan eitimden mahrum kalmamas için hazrlanp faaliyete balayan EBA mobil destek arac örenci ve velilerden büyük beeni kazand.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun Eitim Biliim Ann (EBA) yaygnlatrlmas talimatnn ardndan harekete geçen Siverek lçe Milli Eitim Müdürlüü, özellikle krsal mahallelerde yaayan örencilerin yararlanmas amacyla EBA mobil destek arac hazrlad.

Teknolojik imkanlar kstl örencilerin uzaktan eitime katlmalarn salamak amacyla hazrlanan destek arac, örenci ve velilerden youn talep görüyor. Mobil destek aracnn geçen hafta hizmete baladn örenen veliler, lçe Milli Eitim Müdürlüü yetkililerine ulaarak aracn mahallelerine gelmesi için talepte bulunuyor.

Merkezi mobil internet ve tabletlerin de bulunduu destek aracyla krsal mahallerdeki çocuklara ulalrken, uzun süre sonra öretmenleriyle uzaktan eitime katlan örencilerin mutluluu yüzlerine yansyor.

Toplam 6 kiilik ekip tarafndan yönetilen mobil aracn yüz yüze eitimler balayana kadar dezavantajl örencilerin uzaktan eitime katlmalarna destek salayaca bildirildi.

LçEMZE 45 KLOMETRE UZAKLIKTAK KÖYE GELDK

Siverek lçe Milli Eitim Müdürlüü ube Müdürü Hakan çiftel, projenin çok ksa süre önce hayata geçirilmesine ramen ilgi gördüünü söyledi. çocuklarn eitimine katk için çaltklarn dile getiren çiftel, öyle devam etti:

Bize talepte bulunan ilçemize 45 kilometre uzaklktaki Faydal köyüne geldik. Örencilerimizin faydalanmas için mobil aracmz burada örencilerimizin hizmetine sunduk. Mobil araç projemiz televizyonlarda yaynland için bu haberleri izleyen velilerimizden bize talepte bulununca biz de taleplerini karlksz brakmadk. Bundan sonra da örencilerimizden ya da velilerimizden gelen talepler dorultusunda destek aracmz tüm alanlarda kullanlmas için hizmete sunacaz.

Denetleme aracn mobil destek aracna dönütürdüklerini dile getiren çiftel, unlar söyledi:

Aracmzn içerisinde tabletler, merkezi internet sistemi ve uzaktan eitim faaliyetlerine katlan örencilerimizi güneten korumak amacyla kurulan çadr yer alyor. Örencilerimizin ihtiyac olan teknolojik altyap aracmzda bulunmakta.

çOK MEMNUN OLDUK

Örenci velisi smail Kanat da projenin çok olumlu olduunu aktararak Köyümüzde internet kstl olduu için çocuklarmzn uzaktan eitime katlmalar mümkün olmuyordu. Talepte bulunduk, onlar da bizi krmayp arac gönderdi. çok memnun olduk, teekkür ediyoruz. diye konutu.

Bu yl 7. snfta öretim görecek olan Ömer Faruk Akdemir ise çok mutlu olduunu anlatarak, Bugün köyümüze EBA mobil destek arac geldii için çok sevindik. Evde EBA TVyi izliyorduk ama biraz da olsa öretmenlerimizi özledik. Milli Eitim Bakanlna çok teekkür ederim bize bu mutluluu yaattklar için. ifadelerini kulland.

Mahallede internetin kstl olduunu aktaran Leyla Katm ise okulunu ve öretmenlerini çok özlediini belirterek EBA mobil destek aracnn kendileri için çok faydal olduunu aktard.

Ana Sayfaya Git