Eczacılık ve diş hekimi öğrencisine staj imkanı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, küresel salgının yaşattığı güçlükler nedeniyle diş hekimliği ve eczacılık programlarından mezun aşamasında olan öğrencilerin uygulama eğitimleriyle (staj) ilgili alınan yeni kararların üniversitelere bildirildiğini açıkladı.

Haberler 14.04.2020 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saraç, Twitter hesabndan, Kovid-19 salgn nedeniyle di hekimlii ve eczaclk örencilerinin stajlarna ilikin alnan kararlar öyle anlatt:

STAJ KOLAYLII

Alnm olan daha önceki staj/uygulama süreleri ve kalan uygulama süresinin az olmas dikkate alnarak, 2019-2020 eitim ve öretim yl bahar dönemiyle snrl kalmak kaydyla, di hekimlii programlarnda yaz dönemi de dahil uygun zamanda salk birimlerinde koruyucu önlemler alnarak yapabilecekleri; eczaclk programlarnda ise salk birimleri ile serbest eczanelerde yaz dönemi de dahil uygun zamanda staj/uygulama eitimlerini koruyucu önlemler alnarak yapabilecekleri gibi dijital imkanlarla uzaktan öretim yoluyla tamamlayabilmeleri hususunun yükseköretim kurumlarnn ilgili kurullar tarafndan deerlendirilerek karara balanmas uygun görülmü ve bu karar yükseköretim kurumlarna iletilmitir.

YÖK Bakan Saraç, kararn örencilere hayrl olmasn diledi.

Ana Sayfaya Git