Eğitim kongresine hazırlık

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) 28. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresine ev sahipliği yapacak.

Haberler 04.02.2018 - 10:30 Son Güncelleme : 04.02.2018 - 10:32

DÜ 17-21 Nisan 2019 tarihleri arasnda 28. Uluslararas Eitim Bilimleri Kongresine ev sahiplii yapacak. Kongrenin yaplaca yeri görmek, deerlendirme toplantlar yapmak ve çeitli ziyaretlerde bulunmak üzere 20 farkl eitim derneinin aralarnda bulunduu Ulusal Eitim Dernekleri Platformu (ULED), Diyarbakra geldi. Kongre çalmalar kapsamnda Diyarbakr Valilii, DÜ Rektörlüü ve Büyükehir Belediyesini ziyaret eden eitim dernei temsilcileri ziyaretlerinin son gününde kentin tarihi yerlerini gezdi. Kongreye yaklak 30 farkl ülkeden bin 500e yakn akademisyenin katlmasnn beklendii ve kongrenin kentin tantm açsndan da büyük önem tad kaydedildi.

Gelecekteki eitimin nasl olmas gerektiini tartmak istiyoruz

ULED Bakan Prof. Dr. Özcan Demirel, Ulusal Eitim Dernekleri Platformu olarak her yl Türkiyenin deiik yerlerinde eitim kongreleri düzenliyoruz. 2019 ylnda Diyarbakrda Dicle Üniversitesi Eitim Fakültesi ile ortaklaa olarak bir uluslararas kongre düzenlemek için buraya geldik. Bu kongrenin ön görümelerini yaptk. Kongrenin yaplaca yerin fiziki koullarn görme ve buradaki mülki ve idari personellerle görüme açsndan bir heyet olarak gelmi olduk. Bundan önceki toplantlarda 20-25 farkl ülkeden gelen konumaclar oluyor. Ana konumaclar davet ediyoruz. Daha çok eitim konular üzerine temel alyoruz. Henüz Diyarbakrda kongrenin ana temasn belirlemedik. Ama yine de eitim sorunlarna çözüm getirici, gelecekteki eitimin nasl olmas konusunda sorunlar ele alp, burada uluslararas platformda tartmak istiyoruz dedi.

Kentimiz için iyi bir tantm frsat olacak

Ulusal Eitim Dernekleri Platformunun 2019da planlad kongre için ev sahiplii yapmay planladklarn kaydeden DÜ Eitim Fakültesi Dekan Yardmcs Ali Osman Alaku, Bu konuklarmz 20 farkl dernein genel bakanlar veya yöneticileri. Biz de heyetle birlikte 2019 ylnn planlamasn yapyoruz. 28incisini yapacamz bu kongrede biz kongre heyetini, katlmclar ve teblicileri burada arlamak istiyoruz. uana kadar bize gelen husus üniversiteler destek verip Antalya gibi daha büyük yerlerde bu kongreyi yapyorlar ama biz yaklak bin, bin 500 arasnda katlmcnn olduu böyle bir kongrenin Diyarbakrda olmasn arzu ettik. Umuyoruz 2019da yapacamz bu kongreyle hem eitimin sorunlar dile getirip çareler tartmak bir de Diyarbakrn da ülkemizin dier kentleri gibi gayet normal yaamn sürdüü bir kent olduunu kantlamak. Diyarbakr baka türlü anlmaktan kurtarp kültür, eitim, bilim, sanat merkezi bir il olduunu kantlamak. Kongrede uluslararas bir sanat öleni de olacak kongrede. Geçen yl 26 ülkeden bin 206 bildiri ile katmn olduu bir kongreden söz ediyoruz. Ama buras Diyarbakr olunca biz inanyoruz ki bu say bin 500lere çkacak. Diyarbakr için çok güzel bir imaj olacak. Kentimizi tantmak için güzel bir frsat olacak diye konutu.

Ana Sayfaya Git