Eğitim kongresine hazırlık

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) 28. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresine ev sahipliği yapacak.

Eğitim kongresine hazırlık

DÜ 17-21 Nisan 2019 tarihleri arasında 28. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresine ev sahipliği yapacak. Kongrenin yapılacağı yeri görmek, değerlendirme toplantıları yapmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere 20 farklı eğitim derneğinin aralarında bulunduğu Ulusal Eğitim Dernekleri Platformu (ULED), Diyarbakır’a geldi. Kongre çalışmalar kapsamında Diyarbakır Valiliği, DÜ Rektörlüğü ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden eğitim derneği temsilcileri ziyaretlerinin son gününde kentin tarihi yerlerini gezdi. Kongreye yaklaşık 30 farklı ülkeden bin 500’e yakın akademisyenin katılmasının beklendiği ve kongrenin kentin tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığı kaydedildi.

"Gelecekteki eğitimin nasıl olması gerektiğini tartışmak istiyoruz"

ULED Başkanı Prof. Dr. Özcan Demirel, "Ulusal Eğitim Dernekleri Platformu olarak her yıl Türkiye’nin değişik yerlerinde eğitim kongreleri düzenliyoruz. 2019 yılında Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile ortaklaşa olarak bir uluslararası kongre düzenlemek için buraya geldik. Bu kongrenin ön görüşmelerini yaptık. Kongrenin yapılacağı yerin fiziki koşullarını görme ve buradaki mülki ve idari personellerle görüşme açısından bir heyet olarak gelmiş olduk. Bundan önceki toplantılarda 20-25 farklı ülkeden gelen konuşmacılar oluyor. Ana konuşmacıları davet ediyoruz. Daha çok eğitim konuları üzerine temel alıyoruz. Henüz Diyarbakır’da kongrenin ana temasını belirlemedik. Ama yine de eğitim sorunlarına çözüm getirici, gelecekteki eğitimin nasıl olması konusunda sorunları ele alıp, burada uluslararası platformda tartışmak istiyoruz" dedi.

"Kentimiz için iyi bir tanıtım fırsatı olacak"

Ulusal Eğitim Dernekleri Platformu’nun 2019’da planladığı kongre için ev sahipliği yapmayı planladıklarını kaydeden DÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Ali Osman Alakuş, "Bu konuklarımız 20 farklı derneğin genel başkanları veya yöneticileri. Biz de heyetle birlikte 2019 yılının planlamasını yapıyoruz. 28’incisini yapacağımız bu kongrede biz kongre heyetini, katılımcıları ve tebliğcileri burada ağırlamak istiyoruz. Şuana kadar bize gelen husus üniversiteler destek verip Antalya gibi daha büyük yerlerde bu kongreyi yapıyorlar ama biz yaklaşık bin, bin 500 arasında katılımcının olduğu böyle bir kongrenin Diyarbakır’da olmasını arzu ettik. Umuyoruz 2019’da yapacağımız bu kongreyle hem eğitimin sorunları dile getirip çareler tartışmak bir de Diyarbakır’ın da ülkemizin diğer kentleri gibi gayet normal yaşamın sürdüğü bir kent olduğunu kanıtlamak. Diyarbakır’ı başka türlü anılmaktan kurtarıp kültür, eğitim, bilim, sanat merkezi bir il olduğunu kanıtlamak. Kongrede uluslararası bir sanat şöleni de olacak kongrede. Geçen yıl 26 ülkeden bin 206 bildiri ile katımın olduğu bir kongreden söz ediyoruz. Ama burası Diyarbakır olunca biz inanıyoruz ki bu sayı bin 500’lere çıkacak. Diyarbakır için çok güzel bir imaj olacak. Kentimizi tanıtmak için güzel bir fırsat olacak" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz