Eğitim kritiği!

Mardin’de eğitim sorunları ve başarıyı artırma yolları masaya yatırıldı

Haberler 25.09.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Artuklu ilçesinde eitimin sorunlar ve baary arttrmak için yaplacak çalmalar düzenlenen çaltayla masaya yatrld.

Artukluda eitimin sorunlar ve baary arttrmak için yaplacak çalmalar, Artuklu lçe Milli Eitim Müdürlüü öncülüünde Artuklu Üniversitesi akademisyenleri Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü, eitim camiasnn ibirliiyle l Milli Eitim Müdürlüü toplant salonunda düzenlenen 3 günlük çaltayda masaya yatrld.

ETM SORUNLARI

çaltayn açl konumasn yapan Artuklu lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Emin Duyan, yeni eitim öretim ylna ilk olarak bir çaltayla balamak istediklerini söyledi. Duyan, nallah hedeflerimizin arasnda özelde Artukluyu zirveye tamak var. Genelde de Mardini yarr seviyeye getirmek hedefinde biz de merkez ilçe olarak paymz ne kadar olur bu hedefle çalmaya devam edeceiz. Amacmz eitimde 2023 vizyonuna ulamann yan sra daha baarl bireyler yetitirmektir. Örencilerin ilgi ve yeteneklerini ortaya çkarp ilgi ve yeteneklerine göre gerekli yönlendirmeler yaparak ilerleyen eitim hayatlarnda daha baarl olmalarn salayacaz. Her okulu her bölgeyi kendi dinamikleri içerisinde deerlendirerek okul bazl çalmalar yapmay hedeflemekteyiz. Ayrca eitimin olmazsa olmaz olan öretmenlerimiz, motivasyon ve hedefler konusunda bir adm öteye geçtikleri takdirde baary yakalamak kaçnlmaz olacaktr. Bu anlamda projemizde önceliklerimiz öretmenlerimizi sürece dahil etmek ve eitim adna yaplan tüm çalmalarn, politikalarn nihai hedefinin iyi insan yetitirmek olduu anlayn hakim klmak olmutur dedi.

ÖRETMENLERN GELECE

Öretmenlerin gelecein umudu olan gençlerin hayatlarna dokunabildikleri kadar eitimde baary yakalayabileceine dikkat çeken Duyan, Zira öretmen olmak bir cana dokunmaktr. Baary zirveye tamak için hep birlikte çalmaya devam edeceiz. Sizin fikirleriniz bizim için önemli. Bu nedenle bu çaltay gerçekletirdik. Baary arttrmak adna çaltaydan çkacak somut çözüm önerileri ve fikirler, 2 Ekim Cuma günü çaltay katlmclar tarafndan sunulacak. Bu fikirler nda, lçe Milli Eitim Müdürlüümüz tarafndan gerekli çalmalar yaplarak eylem planlar oluturulacak, ilçemizde akademik baar seferberlii ilan edilecek diye konutu.

Yaplan açl konumasnn ardndan çaltay, rehberlik aratrma merkezinde ve okullarda rehber öretmenler araclyla krsaldaki örenci ve velilere ulaarak toplam 5 bin kii ile yaplan anket çalmasndan yola çkarak baarya engel olan maddeler tespit edilerek, katlmclarn sorunlara çözüm önerileri hakknda yaplan görü alveriiyle devam devam etti.

Ana Sayfaya Git