"Eğitimde geri dönüşü en yüksek yatırım, okul öncesi eğitimdir"

Çocukların zihinsel gelişiminin tamamlanması ve çocuğun yetişmesinde aile kadar eğitim kurumlarına da önemli sorumluluklar düşüyor. Eğitimci Ayşen Karşit, eğitimde geri dönüşü en yüksek yatırım, okul öncesi eğitim olduğunu söyledi.

Haberler 10.10.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doru anaokulu seçimi, çocuklarn nitelikli bir okul öncesi eitim almas ve sosyal becerilerini gelitirmesi açsndan büyük önem tayor. çocuklarn zihinsel geliiminin tamamlanmas ve çocuun yetimesinde aile kadar eitim kurumlarna da önemli sorumluluklar düüyor. OECD verilerine göre, Türkiyede çocuklarn ancak üçte biri okul öncesi eitim aldna ve bu orann AB ülkelerine göre gerilerde olduunu belirten uzmanlar, okul öncesi eitimin çocuun geleceini ekillendiren önemli bir unsur olduunu söyledi.

Kaliteli okul öncesi eitimin, zeknn artmasna ve çocuklarn salkl geliimine destek olduuna dikkat çeken Karit, Eitimde geri dönüü en yüksek yatrm, okul öncesi eitimdir. Nitelikli okul öncesi eitim yatrmlar sadece çocua deil, aileye, topluma ve ekonomiye de yüksek getiriler salar. Ailelerin çocuklar için en uygun anaokulunu seçmesi, kaliteli ve gelecek odakl bir eitim için önemli bir unsur dedi.

OKUL ÖNCES ETM

Oyunun çocuklarn örenmesinde önemli bir araç olduunu ifade eden Ayen Karit, Okul öncesi çocuklarda örenme faaliyetleri oyun ile gerçekletiinden dolay çocuun yaayarak, oynayarak, elenerek ve gözlemleyerek örenme faaliyetlerini destekleyecek bir eitime önem veriyoruz. 3 yandan itibaren ngilizce, 5 yandan itibaren ise Franszca örenmeye balayarak yabanc lisan anadili gibi örenme ansna sahipler. G Ailesinden ve evinden ayr bir ortamda düzenli vakit geçirecek anaokulu örencilerine, kendilerini evde gibi hissedebilecekleri scak ve güvenilir bir ortam sunmak, çocuklarn örenmeye daha açk olmasn salad gibi geliimlerini hzlandrmada etkili. Örenciler, geliimlerinde önemli rol oynayan salkl beslenmeyi organik gdalarla ve mevsimlik sebzelerle sürdürüyorlar. Veliler, çocuklarnn okulda beslenmesinde kullanlan organik markalar hakknda bilgi sahibi olabiliyor eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git