Ehliyette yeni dönem!

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ehliyet sınavları ile ilgili bazı düzenlemeler yapmak için harekete geçti. Bakanlık yeni düzenleme yapacak. Düzenleme için taslak hazırlandı ve ilgili kurumlara gönderiliyor.

Haberler 20.12.2021 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanl Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüü ehliyet snavlar ile ilgili baz düzenlemeler yapmak için harekete geçti. Bakanlk yeni düzenleme yapacak. Düzenleme için taslak hazrland ve ilgili kurumlara gönderiliyor.

EHLYET ALMADA BRçOK EY DEYOR

Ehliyette yeni yönetmelikle birlikte 35 dakika olan direksiyon snavlarnn daha uzun yaplmas, eitimlerin özellikle gece de verilmesinin salanmas, farkl trafik koullarnda adayn test edilmesi gibi baz deiikliklerin getirilmesi planlanyor. Sürücü kurslarna bavuran kursiyerler en az 34 saat teorik, en az 16 saat pratik direksiyon eitimi alyor. Türkiyede 30 milyonun üzerinde ehliyetli sürücü bulunuyor.

DREKSYON SINAV SÜRES 8 YIL ÖNCE DEMT

Geçmite 15 dakika olan direksiyon snavlar 2013 yönetmeliinden sonra ilk bata 30, ardndan 35 dakikaya çkarld.

2022 YILINDA STANDARTLAR YÜKSELECEK

Sürücü Kurslar Federasyonu Bakan Murat Tekin çileri Bakanlnn bünyesinde devam eden karayolu güvenliiyle ilgili bir çalma var. Teorik snavlarda gelen sorular içerisinde hem engellilere yönelik hem video yöntemiyle uygulamal sorular yer alacak. Daha dorusu hayatn içinden trafik ile ilgili birebir karlalan senaryolarla ilgili sorular gelecek. Bunlar bir bölümü yaynland ve yaynlanmaya devam ediyor. Uygulama hayata geçerse snav alanlar belli bölgelerde snrlandrlmayacak. 35 dakika olan snav süresi uzatlacak. Güzergah geniletilecek. Bu güzergahn geniletilmesi doru bir karar çünkü o güzergahn ezberlenmemesi lazm. Daha yüksek standartlar sürücü adaylarmz 2022 ylnda bekliyor. 8 yl önce yaplan düzenleme Avrupa standartlarnn üzerine çkan bir uygulamayd. imdi bu standartlar daha da yükseltilecek.

Ana Sayfaya Git