Engelliler Hipodromda

Diyarbakır Hipodromunda Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Haberler 17.05.2019 - 01:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar lçe Milli Eitim Müdürlüü ile Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafnda Diyarbakr Hipodromundasevgi paylatkça büyür, engeller küçülür program gerçekletirildi.

TJK Diyarbakr Hipodromu Atla Terapi Merkezinde 100 engelli çocuk, ata bindirildi. Ardndan palyaçolar eliinde oyun oynayan çocuklar, arklar seslendirdi.

lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Aziz de, Engelliler Haftas dolaysyla yaptklar etkinlikte çocuklarn doyasya elendiini belirterek, öyle konutu:

100 engelli örencimizi buraya getirip çocuklarn hem sosyallemelerine hem de elenmelerini saladk. Ayrca yl boyunca akranlaryla beraber yaptklar resim sergisini gezdiler. Ailelerin çocuklarnn sosyallemelerini salamak için bu tür etkinliklere getirmeli. Bu çocuklarmz zaten eksik balyor. Toplum olarak empati kurmamz lazm. Engellilerin yaadklar o zorluklar görüp onlara o ekilde yaklamamz lazm.

ENGELL ÖRENCLER

Diyarbakr Hipodrom Müdürü Ylmaz çelik ise yaklak 4 yl önce faaliyete geçen atla terapi merkezinde 700 engelli çocuun eitim aldn söyledi.

l Milli Eitim Müdürlüüyle yapacaklar protokol çerçevesinde okullardaki engelli çocuklarn atla terapi merkezinde faydalanmasn salayacaklarn kaydeden çelik, TJK olarak ellerindeki kaynaklar ve imkanlar toplum yararna sunma gayesiyle çalma yürütüyoruz. Bugün buraya lk defa gelen engelli çocuklarmz ve aileleri de bu merkezimizi tanma frsat bulmu olduk. Protokol yapldktan sonra atla terapi merkezimizden faydalanacaklarn says daha da artacaktr. dedi.

Anne Sadiye çabuk ise engelli çocuuyla etkinlie katldn aktararak, Olum att çok sevdi. Bugünü burada geçirdiim için mutluyum. dedi. Hüseyin Silindir (9) ise, ilk defa ata binmenin sevincini yaadn söyledi.

Ana Sayfaya Git