Görüş Bildir

Engelliler Hipodromda

Diyarbakır Hipodromunda Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Engelliler Hipodromda

Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafında Diyarbakır Hipodromu'nda"sevgi paylaştıkça büyür, engeller küçülür" programı gerçekleştirildi.

TJK Diyarbakır Hipodromu Atla Terapi Merkezinde 100 engelli çocuk, ata bindirildi. Ardından palyaçolar eşliğinde oyun oynayan çocuklar, şarkılar seslendirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz İde, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptıkları etkinlikte çocukların doyasıya eğlendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"100 engelli öğrencimizi buraya getirip çocukların hem sosyalleşmelerine hem de eğlenmelerini sağladık. Ayrıca yıl boyunca akranlarıyla beraber yaptıkları resim sergisini gezdiler. Ailelerin çocuklarının sosyalleşmelerini sağlamak için bu tür etkinliklere getirmeli. Bu çocuklarımız zaten eksik başlıyor. Toplum olarak empati kurmamız lazım. Engellilerin yaşadıkları o zorlukları görüp onlara o şekilde yaklaşmamız lazım."

ENGELLİ ÖĞRENCİLER

Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik ise yaklaşık 4 yıl önce faaliyete geçen atla terapi merkezinde 700 engelli çocuğun eğitim aldığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yapacakları protokol çerçevesinde okullardaki engelli çocukların atla terapi merkezinde faydalanmasını sağlayacaklarını kaydeden Çelik, "TJK olarak ellerindeki kaynakları ve imkanları toplum yararına sunma gayesiyle çalışma yürütüyoruz. Bugün buraya İlk defa gelen engelli çocuklarımız ve aileleri de bu merkezimizi tanıma fırsatı bulmuş olduk. Protokol yapıldıktan sonra atla terapi merkezimizden faydalanacakların sayısı daha da artacaktır." dedi.

Anne Sadiye Çabuk ise engelli çocuğuyla etkinliğe katıldığını aktararak, "Oğlum attı çok sevdi. Bugünü burada geçirdiğim için mutluyum." dedi. Hüseyin Silindir (9) ise, ilk defa ata binmenin sevincini yaşadığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi