Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları

Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Güneydoğu Anadolu Bölge finalleri Mardin'de başladı.

Haberler 27.03.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlnca düzenlenen ve Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen yarmann bölge finallerinde önce gençler aras bilgi yarmas yapld.

lk gün 14-17 ve 18-25 ya gruplar arasnda düzenlenen bilgi yarmasnda, katlmclara genel kültür, saysal mantk, vatandalk, anayasa bilgisi, tarih, corafya, güncel konular, görsel sanatlar, müzik ve spor kültürü alanlarnda 15 soru yöneltildi. Bilgi yarmasnda 14-17 yalarda birinci anlurfa, 18-25 yalarda ise Siirt birinci oldu.

Kültür ve sanat alannda 4 kategoride yaplan Gaziantep, Diyarbakr, anlurfa, Batman, Adyaman, Siirt, Mardin, Kilisten gençlerin katld yarmalarda bölge finallerinde en fazla puan alan ekip, Türkiye finallerine katlmaya hak kazanacak.

Gençlik ve Spor Bakanl Etkinlikler ve Sosyal Faaliyet Daire Bakan Halil brahim Demir, yapt açklamada, Mardinde gerçekletirilen etkinliklerle ho bir seda brakmay arzu ettiklerini söyledi.

KÜLTÜR VE SANAT

Gençlerin bu tür programlarla zaman etkin ve verimli kullanmalarna destek olmay ve birlikte hareket etme duygusunu ortaya çkarmay amaçladklarn kaydeden Demir, öyle dedi:

Birlikte karar vermenizi önemsiyoruz. Bizim kültürümüzde istiare çok önemlidir. Hatta yanl bir karar alsanz bile istiarenin içinde rahmet vardr. O anlamda biz bu yarmay tek kii olarak da yapabilirdik ama özellikle üçer kii olmalarn önemsedik.Güzel bir yarma olacana inanyor ve kardelik iklimini burada da oluturacamza inanyorum.

Etkinlie Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Hadi çomaktekin, Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Mardin l Müdürü Hüseyin Can ve davetliler kald.

Bölge finalleri 27 Martta Türk Müzii, 28 Martta iir okuma ile 29 Marttaki tiyatro yarmalaryla sona erecek.

Ana Sayfaya Git