Hayatın emniyeti!

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Hayatta Emniyet Almayı Öğreniyoruz Projesi, Amazonlar Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Gül Soydan koordinatörlüğünde İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü desteği ile gerçekleşti.

Haberler 09.08.2019 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl Sivil Toplum likiler Genel Müdürlüü tarafndan desteklenen Amazonlar Daclk Ve Doa Sporlar Kulübü tarafndan balatlan Hayatta Emniyet Almay Öreniyoruz Projesi, valilikler, Gençlik ve Spor, lçe Milli Eitim ve l Salk müdürlükleri, özel okullar ve belediyelerin ibirliinde sürmeye devam ediyor.

çocuklarn doada rehabilitesi ve internet oyun bamllna sürüklenmemesi veya baml hale geldiyse rehabilitesi amac ile balatlan projenin ilk eitim kamp Kars Sarkamta yaplmt. 81 ilde devam eden proje 2-7 Austos 2019 tarihleri arasnda Diyarbakrn Ergani lçe Belediyesi botanik parknda gerçekleti.

HAYATI EMNYETE ALMAK

Amazonlar Daclk ve Doa Sporlar Kulübü Bakan Gül Soydan, projenin uygulanmasnn gerekçelerini ve sonuçlar hakknda bilgi verdi. Soydan, 2-7 Austos 2019 tarihleri arasnda, kamp alannda 11-17 ya aras örenciler katlmc olmutur. Ergani Kaymakaml Ergani lçe Milli Eitim Müdürlüü i birlii ile gençler, amazonlar sporcu lisanslar ile projeye katlm salamtr. Diyarbakr l Salk Müdürlüü tarafndan öretmenlere sertifikal ilk yardm eitimi ve 18 ya alt sporculara ilk yardm farkndalk eitimi katlmc belgesi verilmitir. Gündüzleri MEKSA Vakf ibirlii ile doadan keçe ve seramikten eserler üretimi gerçeklemitir. Daclk temel eitimi güvenli bölgede çadr kurma, emniyet alma, daclk ip düümlerini örenme, doada güvenli ekilde yürüme ve spor faaliyetleri yaplmtr. Akamlar terapilerde mutluluk dersi, depresyon testi, öz güven, giriimcilik terapisi, arbane ile müzik terapi, tiyatro oyunlar ile çocuklarn kendilerini ifade etmeleri salanmtr. Baz eyleri erken yata görmek, örenmek bir çocuun elde edebilecei en büyük hazinelerden biridir. çünkü aaç yaken eilir. Ne yazk ki çocuklar imdilik bu durumdan bir haber, telefon, bilgisayar ve tabletlerine gömülü bir ekilde yayorlar. Her evde bilgisayar, tablet, oyun internet bamls gençler var. Evet, evde çocuklarnzla hep berabersiniz ama ne kadar kaliteli zaman geçirdiiniz tartlr. Belki de çocuklarnza vakit ayramyorsunuz. çou ebeveyn, çocuklar tarafndan reddediliyor ve çocuk ile ebeveyn arasnda almaz bir duvar örülüyor. çocuk hep ebeveynin gözünde çocuk, anne baba ise koruyucu melekler ve sürekli takipteyiz. Buda çocuklarnz ile aranzdaki ilikinin bozulmasna sebep oluyor. Kamplarda onlar siz olmadan, sizin gibi düünmeyi, hayata sizin pencerenizden bakmay öreniyorlar dedi.

Ana Sayfaya Git