Hayatı anlatan tiyatro

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının katkılarıyla, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Kara Fatma olarak bilinen Fatma Seher Erden’in hayatını konu alan tiyatro gösterimi düzenlendi.

Haberler 14.01.2018 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesi, tarihe mal olmu deerli ahsiyetleri örenci ve gençlere tantmaya devam ediyor. Kültür Turizm ve Sosyal ler Daire Bakanlnn katklaryla, milli mücadele günlerinde gösterdikleri kahramanlklarla halka k olan kadn ahsiyetlerinin konu alnd Seherin Kadnlar tiyatro oyunu Mardin Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde sahnelendi. Kurtulu Savann kadn kahramanlarndan olan Kara Fatma olarak bilinen Fatma Seher Erdenin hayatndan kesitlerin anlatld tiyatroya örenciler youn ilgi gösterdi.

MLL MÜCADELE YILLARI

Yaman, Milli mücadele yllarndan gösterdikleri kahramanlklarla halkmza umut olan deerli ahsiyetlerimizin unutulmamas için çalyoruz. Mardin Büyükehir Belediyesi ehrin en büyük eksikliklerinden biri olan kültür, sanat ve edebiyat programlarn hzlandrdk. Dinlerin, dillerin ve kültürlerin ehri Mardinde bu tür etkinliklerin olmas gerektii seviyeye çkarmak için çalmalarmz devam ettiriyoruz. Bu programlarla örencilerimizin kültür seviyelerini yükseltiyoruz. Milli mücadele günlerinin önemli kahramanlarndan biri olan Kara Fatma olarak da bilinen Fatma Seher Erdenin hayatn konu alan Seherin Kadnlar adl tiyatronun ehrimizde sahnelenmesini saladk. Bu vesileyle anl tarihimize mal olmu kahramanlar örencilerimizle buluturuyoruz. Bu kahramanlarn unutulmamas ve mücadelelerinin sürekli diri kalmas açsndan önemli. Bu etkinliklerimiz devam edecek dedi.

Ana Sayfaya Git