Görüş Bildir

Hayatı anlatan tiyatro

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının katkılarıyla, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Kara Fatma olarak bilinen Fatma Seher Erden’in hayatını konu alan tiyatro gösterimi düzenlendi.

Hayatı anlatan tiyatro

Mardin Büyükşehir Belediyesi, tarihe mal olmuş değerli şahsiyetleri öğrenci ve gençlere tanıtmaya devam ediyor. Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının katkılarıyla, milli mücadele günlerinde gösterdikleri kahramanlıklarla halka ışık olan kadın şahsiyetlerinin konu alındığı “Seher’in Kadınları” tiyatro oyunu Mardin Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanlarından olan “Kara Fatma” olarak bilinen Fatma Seher Erden’in hayatından kesitlerin anlatıldığı tiyatroya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

MİLLİ MÜCADELE YILLARI

Yaman, “Milli mücadele yıllarından gösterdikleri kahramanlıklarla halkımıza umut olan değerli şahsiyetlerimizin unutulmaması için çalışıyoruz. Mardin Büyükşehir Belediyesi şehrin en büyük eksikliklerinden biri olan kültür, sanat ve edebiyat programlarını hızlandırdık. Dinlerin, dillerin ve kültürlerin şehri Mardin’de bu tür etkinliklerin olması gerektiği seviyeye çıkarmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu programlarla öğrencilerimizin kültür seviyelerini yükseltiyoruz. Milli mücadele günlerinin önemli kahramanlarından biri olan Kara Fatma olarak da bilinen Fatma Seher Erden’in hayatını konu alan “Seher’in Kadınları” adlı tiyatronun şehrimizde sahnelenmesini sağladık. Bu vesileyle şanlı tarihimize mal olmuş kahramanları öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bu kahramanların unutulmaması ve mücadelelerinin sürekli diri kalması açısından önemli. Bu etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi