HDP işaret etti MEB açığa aldı

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın, Kurtalan ilçesindeki bir okul müdürünün, uygunsuz giyinen öğrencilerini uyardığı gizli alınmış ses kaydını paylaşmasının ardından MEB, okul müdürünü açığa alarak inceleme ve soruşturma başlattı.

Haberler 07.12.2019 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurtalan Anadolu Lisesi Müdürü Fersende Karata, klk kyafet yönetmeliine aykr giyindikleri gerekçesiyle odasna çard kz örencileri uyard.

Kz örenciler yasak olmasna ramen cep telefonu ile kayda aldklar görümeyi HDP Siirt Milletvekili Meral Dan Beta, sosyal medya hesabndan paylat. Betan paylamnn ardndan baz baz yayn organlar da konuyu haber yaparak öretmeni hedef gösterdi.

MEB öretmeni aça ald

Söz konusu haberlerin ardndan Milli Eitim Bakanl (MEB) da sosyal medya hesabndan, Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde, Okul Müdürü tarafndan bir örenciye psikolojik iddet uyguland ve hakaret edildii iddiasyla ilgili olarak Okul Müdürü aça alnm, gerekli inceleme ve soruturma balatlmtr. açklamasnda bulundu.

Sosyal medya kullanclar karara tepki gösterdi

MEBin bu kararnn ardndan baz sosyal medya kullanclar da duruma tepki göstererek HDPnin ve baz medya organlarnn hedef göstermesiyle öretmenin aça alnmasnn kabul edilemez olduunu belirtti.

Kullanclar, bir okul yöneticisinin, uygunsuz davranlarda bulunan ve giyinen örencilerini uyarmasnn en doal hakk olduunu belirterek söz konusu örencilerin de yasak olmasna ramen hem okula telefon getirdiklerini hem de gizli bir ekilde ses kayd aldklarna dikkat çekti.

HDPnin ve söz konusu medya organlarnn amaçlarnn toplumun inanç ve deerlerine kar duyarl olan idarecileri hedef göstererek bu tip durumlarda tepki gösteremez hale getirmek olduuna iaret eden kullanclar, MEBin dürüst, ahlakl ve edepli örencileri önceleyen idarecilere sahip çkmas gerektiini vurgulad.

Kullanclar geçmite PKKye yaknlyla bilinen öretmen ve idarecilerin birçok örenciyi daa kaldrttn ancak MEB bata olmak üzere hiçbir devlet yetkilisinin söz konusu öretmen ve idareciler hakknda hiçbir ilem yapmadn hatrlattlar.

Ana Sayfaya Git